Share |

Itsenäisyyspäivän illalla

Torstai 6.12.2012 klo 21:12


Vuoden 2012 joulukuun kuudes päivä on Suomen 95. itsenäisyyspäivä.Mietin tänään, että mitkä ovat minun itsenäisyyspäiväperinteet.

Sytytin aamulla kaksi kynttilää ja muistelin paappaani kuten niin monena muunakin itsenäisyyspäivänä. Äitini isä on vahvasti mielessäni erityisesti tänään, kuten päivinä, joina sotiemme sankareita kiitetään ja muistetaan. Paapan rinnalla kulki ihana mummani ja hänellekin suon aina lämpimät ajatukset. Hän hoiti kotia ja lapsia puolison ollessa sodassa. Sodan jälkeen syntyi perheen pienimmät ja yhdessä he rakensivat hyvinvointia.

Isäni isää en ole koskaan tavannut, kuten en myöskään hänen äitiään. Muistan kuitenkin heitäkin. Paappa kuoli melko pian sodan jälkeen ja oli haavoittunut rintamalla. Pieni poika jäi orvoksi.

Uutta itsenäisyspäivän perinteessäni on toivottaa kaikille ystävilleni ja tuttavilleni hyvää itsenäisyyspäivää Facebookin välityksellä. Sen avullaseuraan, mitä tuttavani päivän aikana tekevä, jos sen siellä meille muille kertovat.

Tällä hetkellä, kun päivä on rientänyt iltaan, huomaan monen ystäväni kiirehtineen linnanjuhliin ja toisten seuraavan kotikatsomoista.

Itsenäisyyspäivän viettooni on kuulunut jo vuosikymmenet osallistuminen kunnan ja seurakunnan itsenäisyyspäivän juhlaan. Tänäänkin olin mukana kuuntelemassa puheita ja musiikkiesityksiä.

Minulle vahva perinne on laittaa itsenäisyyspäivänä jouluvalot talon ikkunoihin. Siinä ne saavat valaista loppiaiseen saakka. Piparitaikinakin oli varattuna, mutta se syötiin ilman paistamisesta. Kiitos lapset =)

Kiitos sotiemme sankareille -miehille ja naisille- vapaasta maasta! Kiitos hyvinvoinnista!Kiitos siitä, että saan elää Suomessa suomalaisena.

Kiitos myös Suomen Leijonan ansiorististä, joka minulle oli myönnetty.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini