Share |

Keskusta on koko Suomen asialla

Tiistai 9.10.2012 klo 18.47 - Mikko Savola, kansanedustaja



Keskusta ajaa koko Suomen asiaa.
Suomalainen maaseutu on ainutkertaista ja taistelemisen arvoista. Me tahdomme kantaa vastuuta jokaisesta Suomalaisesta joka puolella maata.


Taloustilanne on koko Euroopassa nyt vaikea, niin myös Suomessa. Nyt olisi tärkeää pitää niin yhteiskunnan kuin elinkeinoelämän pyörät pyörimässä. Harkitut, eteenpäin suunnatut uudistukset ovat keino viedä Suomea takaisin kestävän kehityksen tielle. Se vaatii pitämistä kiinni toimeliaisuudesta ja panostuksia infraan.


Alempiasteisen tieverkon kehittäminen vaatii panostuksia valtiolta. Hallituksen leikkaukset yksityistiemäärärahoihin ja kilometrikorvauksiin sekä uusien liikennehankkeiden keskittäminen ruuhka-Suomeen eivät edesauta koko Suomen mahdollisuuksien hyödyntämistä.


Keskusta ei näe kuntarajojen siirtelyä ratkaisuna palvelujen turvaamiselle maaseudulla. Pakolla muodostettujen suurkuntien ongelmaksi muodostuu palvelujen ja investointien keskittyminen alueiden keskuspaikkoihin. Samalla myös yksittäisten kuntalaisten vaikutusmahdollisuudet heikkenevät.


Isollakyröllä on jatkossakin täyden edellytykset pysyä itsenäisenä kuntana. Se edellyttää tarkkaa taloudenpitoa ja hyvää yhteistyötä peruspalveluiden järjestämiseksi. Keskeisimpänä niistä on terveydenhuolto ja koulutus joiden hyvät palvelut on saatava jatkossakin turvattua. Keskusta onkin tarjonnut vaihtoehdon, missä raskaimmat palvelut, kuten sosiaali- ja terveydenhuolto järjestettäisiin leveämmillä harteilla maakunnallisesti. Itsenäisille kunnille jäisi vielä lähes 400 tehtävää, kuten päivähoito, peruskoulutus ja tärkeimpänä elinkeinotoimen kehittäminen.


Keskustan tie on edelleen aidosti koko Suomen tie. Meillä on todellinen ja vastuullinen vaihtoehto, joka rakentaa tasa-arvoista mahdollisuutta asua, elää ja yrittää missä päin Suomea haluaa. Nämä vaalit ovat tosiasiallinen kansanäänestys koko Suomen tulevaisuudesta.


Isonkyrön Keskustan listalta löytyy upea ja monipuolinen ehdokasjoukko.

Käytä siis ääntäsi!


Mikko Savola
Kansanedustaja,
Ähtäri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini