Share |

Pulinaa puheenjohtajasta ja puoluesihteeristä

Lauantai 5.6.2010 klo 7.57 - Helena TT


Keskustan puoluekokous järjestetään Lahdessa 11.-13.6. Kokouksessa valitaan puolueelle puheenjohtaja, varapuheenjohtajat sekä puoluesihteeri.

Minulle on ollut päivänselvä asia, että kannatan Mari Kíviniemen valintaa puolueen puheenjohtajaksi. Hyviä ehdokkaita ovat muutkin paikkaa tavoittelevat, mutta mielestäni Mari edustaa sitä osaamista ja näkökulmaa, jota nuorekas puolue tarvitsee.

Hyvälle puheenjohtajalle valitaan aisapariksi varapuheenjohtajat. Perinteisesti tässä vaiheessa olen lähestynyt asiaa alueellisesta, sukupuolisesta sekä ikänäkökulmasta käsin. Hieman on vielä miettimistä.

Lopuksi tähän porukkaan vielä valitaan puoluesihteeri. Tällä rintamalla onkin otsikoita riittänyt. Todella likaista peliä ja sonta lentää. Milloin loikitaan aitojen yli, milloin laitetaan nimi väärään paperiin, milloin syytetään jotain rikolliseksi ja toisinaan taas jotain muuta. On vaalirahaa, jäsenkorttia ja on röyhkeää toimintaa. Toisessa vaakakupissa on iankaikkinen taustalla nököttäminen. Puhdas pulmunen vastaan iso paha susi -asetelma?

Tässä asiassa ei todellakaan ole helppoa rivijäsenen enää pysyä perässä, mikä on totta ja mikä tarua. Tiedot välittyvät kotisohvalle kolmannen osapuolen eli median avulla. Todelliset tunteet ja puheet kuullaan vasta Lahden puoluekokoussalissa.

Minä ainakin seuraan mielenkiinnolla tätä juttua. Tunnen paremmin Korhosen kuin Laanisen, koska taannoin olin Korhosen kanssa 11 vuotta samassa työpaikassa. Ei Laaninenkaan täysin vieras tyyppi ole.

Mikä ihme taktiikka tässä on.... alan hahmottaa kuvion takaraivossani vähitellen ja sanonpa vaan, että Lahdessa kuullaan vielä mielenkiintoisia puheita mm näiden ehdokkaiden suusta ....


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini