Share |

keväästä kesään

Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.15 - Helena T-T


Eräänä lauantaina olivat koivujen silmut suojaamassa uuden kevään lehtiä. Samana lauantai-iltana olivat silmut auenneet ja lehdet värittivät maiseman vihreäksi. Kevät vaihtui kesäksi nopeasti.

Samoihin aikoihin alkoivat kevättyöt täydellä tohinalla. Menneenä parina viikkona onkin traktorit työkoneineen nostattaneet ilmaan hienoista maapölyä työmiesten ja -naisten valmistellessa peltoja kylvökuntoon. Tällä hetkellä kylvöt ovatkin jo lähes kaikki tehtyinä koko maakunnassa. Luonnonhoitopeltojen kylvöt on jätetty viimeiseksi ja niitä on vielä varmasti lähes kaikki uudelleen kylvöä vaativat vainiot vielä vailla.

Kovat paikalliset rankkasateet ovat iskeneet pahasti joillekin alueille. Näillä rankkasateiden pieksemillä alueilla ovat juurikylvetyt siemenet lannoitteineen osin menneet hukkaan ja peltoja joudutaan jopa uudelleen kylvämään.  Varmasti siementen ja lannoitteiden saatavuuden kanssa voi jopa olla hiukan hankaluuksiakin. Lisäksi lohkoille on voinut jäädä edellisen kylvön aineksia. Luonto on kova isäntä maatalousalalla.

Toukokuun edetessä kohti loppuun on monella aika juhlia. Kevään uusien ylioppilaiden nimet on julkaistu ja usea aikuisuuden varhaisvuosia elävä nuori saa painaa valkolakin päähänsä. Keväällä myös valmistuu moni ammatiin ja aloittaa elämässä uuden vaiheen. Onnittelut kaikille onnitteluja ansaitsevalla!

Kevään taittuessa kohti kesäkuuta pakostakin mieli palaa vuoden takaisiin ajatuksiin. Pian on vuosi siitä surun hetkestä, jolloin vavahduttava uutinen kansanedustaja Susanna Haapojan äkillisestä kuolemasta aiheutti. Mitä teimme tuolla viikolla? Mitä olisimme puhelleet menneen vuoden aikana? Miten olisimme nauraneet yhdelle jos toiselle hassulle sattumalle? Miten olisimme spekuloineet politiikkaa ja pohtineet lähestyvää puoluekokousta, jossa valitaan puolueelle uusi puheenjohtaja sekä kuka on puoluesihteerivaalissa ehdolla tai ei ole?

Vuosi on lyhyt ja pitkä aika.

Tulevana sunnuntaina muistan poisnukkunutta ystävääni. Jotenkin hänen aatteellisuuteensa pohjautuen on kuitenkin helppo mennä Alkio juhlaan Laihialle. Samassa yhteydessä pääsen sopivasti ennen kahden viikon kuluttua Lahdessa järjestettävää Keskustan puoluekokousta kuulemaan ja tenttaamaan puheenjohtaja ehdokkaita.

Minulle puheenjohtajavalinta on helppo, sillä ehdolla olevista tunnen parhaiten Mari Kiviniemen. Valovoimainen viisas vaikuttaja valittavaksi vaativaan velvollisuuteen. 

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini