Share |

Adressin vastaanottajaiset

Sunnuntai 2.5.2010 klo 10.00 - Helena T-T


Torstaina luovuttivat Kyrönmaan kuntaliitoksen puolesta aktiivisesti toimineet Aulis Nuuja, Juha Pensas ja Heikki Raukko kolmesta kunnasta kerätyt kuntalaisaloitteet kuntien päättäjille.

Nimensä listoihin oli kirjoittanut yli 700 henkilöä. Aloite on käsiteltävä kunnanvaltuustoissa puolen vuoden sisällä.

Isonkyrön edustajana paikalla oli lisäkseni hallituksen puheenjohtaja Jaakko Pukkinen. Vähänkyrön edustajina paikalla olivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne-Maria Viinamäki sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Mikko Nybacka. Laihiaa edustivat valtuuston puheenjohtaja Sauli Tuomela ja hallituksen puheenjohtaja Tapio Nyysti. Kunnanjohtajille kutsu oli myös lähetetty, mutta he eivät esteiltään päässeet paikalle.

Minä vein saamani Isonkyrön osuuden listoista ja aloitteen kunnantalolle heti. Aloite etenee kunnanhallituksen käsittelyyn, koska kunnan hallinnossa kunnanvaltuusto käsittelee esityslistan asiat pääasiassa vain kunnanhallituksen esittelystä. Valtuustolle aloite tulee käsittelyyn siis viimeistään syksyllä. 

Isonkyrön nykyiset kunnanvaltuutetut eivät ole ottaneet kantaa kuntaliitokseen tai sen selvittelyyn lainkaan.Tämän kauden valtuutetuthan ovat luottamustoimessaan vasta toista vuotta.

Tuskinpa voi sanoa, että edeltävän kunnanvaltuuston väkikään vastaavanlaista kannanottoa virallisesti teki.  Muistatte varmaan, että edellisellä valtuustokaudella Kyrönmaan kuntaliitosselvitystä tehtiin, mutta se kariutui.  Kyseisen selvityksen jälkeen on Laihian kunta linjannut pysyvänsä itsenäisenä kuntana. Vähänkyrön istuvalta kunnanvaltuustolla on tuorein päätös, sillä he ovat käynnistäneet selvityksen kuntaliitosneuvotteluista Vaasan kanssa. Tätä selvitystyötä onkin seurattu tarkasti. Luonnollisesti se myös vaikuttaa tilanteeseen Kyrönmaalla. Eikä vähiten siksi, että Vaasa-selvitykseen liittyvässä valtuuston päätöksessä he äänestivät siitä, selvitetäänkö myös mahdollisuus neuvotella Kyrönmaan kuntien kanssa. Tämä esitys hävisi valtuustossa.

Jos Vähänkyrön valtuusto on edelleenkin tuota mieltä, ei kolme Kyrönmaan kuntaa voi neuvotella yhteisestä kuntaliitoksesta. Odotankin, että viestiketju avataan Vähässäkyrössä, sillä on mahdotonta kenenkään neuvotella keskenään yhtään mistään, jollei neuvotteluun tarvittavat osapuolet osallistu neuvotteluun. Jos tämänkaltainen huomautus närästää, niin sitten närästää. Mutta muuta tähän tilanteeseen on vaikea sanoa, sillä nämä ovat virallisia päätöksiä.

Miten siis edetään jää nähtäväksi kuluvan kevään ja kesän aikana.

Oma henkilökohtainen kantani on, että paljon pitää vettä virrata Kyrön- ja Laihianjoissa, että tämä asia etenee todelliseen kolmen kunnan kuntaliitokseen.

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini