Share |

Kunnan uusi vuosikymmen

Keskiviikko 28.1.2009 klo 8.31 - Helena T-T


Osallistuin tiistaina 27.1.09 Kunnallisalan kehittämissäätiön järjestämään Kuntien uusi vuosikymmen -seminaariin Helsingissä. Olen näihin tilaisuuksiin saanutkutsuja aina vuosittain, mutta en ole aiemmin ehtinyt mennä. Nyt oli aikaa ja matkustaminen kyllä kannatti, vaikka aamu neljältä herääminen ja laittautuminen junaan ei ole vahvin lajini.

Seminaareja järjestetään siis vuosittain ja niissä kohtavat kunta-alan tutkijat, tekijät ja vaikuttajat sekä valtiovallan edustajat. Tilaisuudessa jaettiin myös Arjen turvaaja -palkintoja neljälle kunta-alan työntekijälle. Palkinnot luovutti Tasavalan presidentti Tarja Halonen.

Myös viime vuonna väitelleitä, kaks- säätiön apurahoja saaneita tohtoreita muistettiin. Mukana oli hallintotieteiden tohtori Ulla Isosaari Isostakyröstä. Hänen väitöstyönsä aihe on Valta ja tilivelvollisuus terveydenhuollon organisaatioissa -tarkastelu lähijohtamisen näkökulmasta. Kirjan voi tilata tai ladata oheisesta linkistä: http://www.uwasa.fi/julkaisusarjat/luettelo/?julkaisu=543

Säätiön merkittävä tehtävä on tukea kunta-alan tutkimusta. Tuki on monesti välttämättömyys, että tutkija voi keskittyä työhönsä ja siten lopputulos on paras mahdollinen. 

Eilisessä seminaarista sai itselleen hyvän annin ajateltavaa. Puheenvuorot käyttivät pääministeri Matti Vanhanen, EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs, JHL:n sekä SAK:n valtuustojen pj Tuire Santamäki-Vuori, valtiosihteeri Timo Reina, valtiosihteeri Ilkka Oksala sekä vasemmistoliiton pj Martti Korhonen. Seminaarin välipalana sai nauttia Sakari Kuosmasen musiikkiesityksistä, joka juhlisti myös Arjen turvaaja -palkintojen luovutusta. 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini