Share |

Anneli starttasi

Maanantai 26.1.2009 klo 14.34 - Helena T-T


Sunnuntaina 25.1. aloitti Anneli Jäätteenmäki Eu-vaalikampanjansa kotikunnuiltaan Lapualta. Tilaisuuteen oli avoin kutsu, mutta esimerkiksi minä kuitenkin laiskottelin lähtemisessäni paikan päälle. Olisi varmaan pitänyt, mutta harkittuani valitsin kuitenkin jääkiekon. Markus, keskimmäinen pojistani, sai puhelun valmentajalta, että saisi kokeilla maalivahdin roolia, joten en malttanut olla poissa "pelistä".

 

Anneli on keskustan valovoimaisin MEP-ehdokas. Se, ettei kotipiiri ei Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri ole häntä ehdokkaakseen nimennyt on mielenkiintoista. Olin toki itsekin kyseissä piirikokouksessa paikalla, ja Anneli itse vetäytyi nimityksestä mainiten hymyssä suin, että varmasti jostain löytyy sellainen piirijärjestö, joka häntä puoluevaltuuskunnalle voi esittää. Ja niin onkin löytynyt ja puoluevaltuuskunta on ehdokkaita asettanut. Mukana myös Kauhajokinen Lasse Hautala.  Etelä-Pohjanmaan piiri ei varmasti halunnut nimetä kahta ehdokasta nimenomaan taloudellisen tuen syystä. Vaalit vievät rahaa, jota ei ole kuitenkaan kasvamassa puissa. Näin ainakin minä tämän kuvion laskin.

Hautalan asemat EU-vaaleissa ovat rapisseet. Näin on pakko tunnustaa. Hän odottelee Kauhajoen linjausta siitä, mitä koulutusta kaupunginjohtajan tehtävään valittavalta vaaditaan eli sitä, onko hän hakukelpoinen virkaan, joka aukenee nyt keväällä.

Hautalan kampanja ei ole siis käytännössä juuri alkanutkaan, vaikka vaalit ovat jo kesäkuussa. Kampanjaa tulisi käydä nyt täydeltä laidalta, sillä tunnettavuuden eteen pitää tehdä armotonta työtä, ovathan vaalit valtakunnalliset.  Paikallisesti hänen nimensä on ehkä usealle tuttu, mutta pelkästään oman alueen äänet eivät riitä mep-paikkaan. Etenkin, kun Jäätteenmäki nappaa täältä sievoisen potin jo heti kättelyssä.

Mitä tapahtunee Kauhajoella, ratkaisee siis Hautalan uran. Aikataulullisesti tämä osuu hankalaan saumaan, sillä vaikka hakukelpoisuus olisi sellainen, että agrologikin kelpaa, niin ei voi silti pitää valintaa varmana. Vaikka tiedämme lehtiä lukeneena, että keskustan ryhmällä on asiaan jo Hautalalle myönteinen kanta. Jos se on yksimielinen siinä vaiheessa, kun asiasta oikeasti päästäisiin  päättämään.Avoimuuden puuttumisesta ei  voi syyttää ainakaan. Keskustan ryhmä ei kuitenkaan ole yli puolet valtuustosta!  Toki on pohdittava myös sitä, että kuka Kauhajoelle sitten hakupapereitaa kehään laittaa, kun valinta on ennakolta julkisuudessa käsiteltyä kuten nyt.


Jarmo Korhonen pohtii EU-vaaliehdokkuuttaan ilmeisesti nyt tosissaan, jos isänmaa sitä vaatii. Lassen tuleva päätös vaikuttaa siis ilmeisesti vahvasti Jarmonkin tulevaan päätökseen. Ken elää, se näkee. 

Asian saama käänne on kuitenkin Keskustan piirille varmasti erikoinen.  Ei tule kateeksi toiminnanjohtajaa ei!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini