Share |

Karhunpoika sairastaa

Perjantai 12.12.2008 klo 10.15 - Helena T-T


Alkutalvi on aikaa, jolloin pöpöt pyristelevät koloistaan ja vaeltavat lapsiperheisiin, joissa nämä uudisasukkaat ilmenevät niiskutuksena, yskänä ja kuumeena. Meidänkin perheessä on parhaillaan menossa kuumeaalto. Ensimmäinen kerta tänä talvena ja veikkaan myös, että viimeinen; sen verran vähän tässä talossa ollaan sairaina.

Meillä ensin kuumeili keskimmäinen poika sopivasta itsenäisyyspäivän viikonlopun aikana, joten työ- tai koulupoissaoloja ei kertynyt. Nyt on vuorossa juniori. Varmasti lähipäivinä vielä esikoinen sairastuu.

Lapsiperheen työnantajat joutuvat myötäelämään pienimpien sairastuessa, sillä vanhemmista jomman kumman täytyy yleensä jäädä kotiin. Useimmiten se on äiti, vaikka kieltämättä kunniaa saa myös antaa isille, jotka voivat myös hoitaa lapsiaan työkiireiden sen mahdollistaessa.

Monet voivat ja saavat myös turvauduttua isovanhempien apuun, mutta aina se ei ole pitkien etäisyyksien vuoksi mahdollista. Taannoin eräs mumma mainitsi vain tyttärensä perheen muutosta takaisin Helsinkiin, että nyt on hoitoon hälytykset hieman helpottuneet, kun ei Brysseliin asti tarvitse sännätä muutaman tunnin varoitusajalla. Tämä esimerkki nyt siitä, että isovanhemmat ovat uskomaton voimavara yhteiskunnassamme!


 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini