Share |

Hidas elämä

Keskiviikko 3.12.2008 klo 19:02 - Helen T-T


Muistatteko vielä aikaa, jolloin puhelimella pystyi soittamaan vain kotona puhelinpöydän ääressä aloillaan istuen? Tai mitä se oli, kun tv:n kanavaa sai vaihdettua noustuaan ensin ylös sohvalta ja käveltyään television luo? Hatarasti voi muistaa myös aikaa ennen väritelevisiota tai sitä, kun se mustavalkoinen iso laatikko piti saada lämpeämään ennenkuin kuva ruudulle ilmestyi. Tuolloin televisiokanaviakin oli vain kaksi ja toimeen tultiin.

Listaan voisi melkeinpä jo lisätä kysymyksen; muistaako enää aikaa, jolloin modeemi oli hidas eikä laajakaistasta osannut haaveillakaan???

Olen itse venyttänyt kärsivällisyyttäni kaksi päivää. Laajakaista lakkasi toimimasta (kiitos vaasan läänin puhelimen mallikkaan asiakaspalvelun YRITTÄJÄasiakkaalle!) ja turvautua piti modeemiin. Siinä, kun odotti sähköpostinsa aukenemista, ehti aivan vaivattomasti käydä vaikkapa jääkaapilla eikä menettänyt mitään. Kaikki muu jäi tekemättä, mitä olisi pitänyt, koska kärsivällisyys ei riittänyt surffailemiseen pelkällä modeemille. Nyt VIHDOINKIN olen sitten paikkaillut tätä murhetta ja tuskaa sekä nopeasti saanut etsittyä tarvitsemiani tietoja sekä ladattua tutkimusaineisto pdf:ä luettavaakseen, kun liittymä taas pelittää kuin ajatus. 

Osaan siis taas arvostaa "kiireistä elämää", sillä mikään muuhan ei voi selittää sitä, miksi tuskastuu, jos joku ei tapahdu nopeasti. Kuitenkin; tämän päivän Ykköset lehdessä oli Tom Lundbergin kolumni otsikolla Aikasi ei ole rahaa. Jos tuo lehti on sinulla vielä tallella, niin luehan teksti.

* * *

Olisiko survival -pelin ainesta palata ajassa takaisin pari -kolme vuosikymmentä? Kenenkä hermo kestäisi kauemman? Ilmeisen seurattua on ollut BB ohjelma, jossa väki suljetaan ulkoelämältä jonnekin keskenään kuhisemaan. Itse en tuon sarjan kiehtovuutta pysty arvostelemaan, sillä en ole suostunut sitä katsomaan minuuttiakaan, mutta se jokin siihen on ilmeisesti vangittu, jos sitä kannattaa vuosi vuoden jälkeen tuottaa.

Mutta tulisiko uusi katsojalukuja ennätystahtiin rikkova ohjelmaformaatti siitä, että meidät nykypäivän hoppuilijat palautettaisiin pariksi viikoksi entiseen aikaa? Toteaisimmeko mekin, että etanat ovat sittenkin oikeassa....


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini