Share |

Pelasta eläin -tapa kana?

Perjantai 28.11.2008 klo 16.09 - Helena T-T


Nimitin joskus vuosia sitten turkistarhoille hävitystä tekemään sääntäävät joukot turkistarhaterroristeiksi. Termi jäi puhekieleen NKL:n kannanotosta ja on yhä voimissaan. Nyt ovat liikkeellä olleet kanalaan iskeneet terroristit.

Ilmeisesti EVR:n nimikirjaimia tekopaikalle maalaava ryhmä on iskenyt rautakankensa Närpiöläiseen munituskanalan sähkölaitteisiin. Vahingonteko on tehty perjantaita vasten yöllä ja tuhansia kanoja on menehtynyt. Pohjalaisen nettilehden tietojen mukaan öiseen aikaan häärineet tekijät särkivät sähköjärjestelmää niin, etteivät kanojen tuuletus, syöttölaitteet eivätkä lämmityslaitteet lainkaan toimineet. Kanalassa on ollut peräti 26000 eläintä.

Tänään siis jotkut aikoivat viettää oikeutta eläimille järjestön vuosipäivää näinkin kyseenalaisin keinoin. Voi vain kysyä, onko tekijöiden korvien välissä ihan oikeasti mitään tietoa siitä, mitä eläimet tarvitsevat elääkseen? Tekikö tämä oikeutta eläimille?

Laillisten elinkeinojen kimppuun on hyökätty usein. Kuitenkin ihmiset tarvitsevat elääkseen ruokaa, ja ellei sitä joku tuota, niin jokaisen olisi siis elettävä luontaistaloudessa. Se ei ole niin hemaiseva ja helppo asia kuin äkkipäältä voisi kuvitella. Lisäksi pienen pieni eläinten ja kasvimaan kanssa näpertely on hiukan luonnonvaroja haaskaavaakin. Etenkin, kun pysähtyy miettimään kotitarvemaiden lannoittamista. Isoilla viljelyksillä vaaditaan maanäyteanalyysit ja tarkat laskelmat lannoitteiden käytöstä, ettei vesistöt saastu ja samaan aikaan puutarhassa saa präiskiä apulantoja mielinmäärin ympäriinsä. Ympäristövastuu ei aina mene puheista tekoihin.

 

Toivottavasti nämä kanalaan kohdistuneet ilkivallantekijät saadaan kiinni ja vastuuseen teostaan; teosta eläimille ja niiden omistajille. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini