Share |

Budjettipäivä

Tiistai 25.11.2008 klo 21.20 - Helena T-T


Monen päivän budjettiasioiden ja valmistautumisen jälkeen voisi melko rehellisesti väittää olevansa täynnä numeraalisia ajatuksia. Erilaiset asiat käydään läpi ei vain asioina, vaan myös taloudellisina vaikutuksina.

Tänään olin aamu yhdeksästä lähtien kunnantalolla kunnanhallituksen kokouksessa, jossa käsiteltiin kunnan ensi vuoden talousarviota ja -suunnitelmaa. Toki jouduin lähtemään hieman ennen kokouksen loppua, kun ei mennytkään poikien hoitojärjestelyt ihan kuten aluksi ajatelin, mutta iltapäivään saakka siinä istuskeltiin tiiviisti.

Ennenkuin kokous varsinaisesti edes käynnistyy, on asioita käynyt läpi jo monta tuntia. Ensin ihan itsekseen ja yksistään budjettikirjan saatuaan. Sen jälkeen vielä omalla ryhmällä useamman tunnin keskustelujen kanssa. Joitakin asioita tarkistaen vielä jostain ja juttelemalla puhelimessa. Sen jälkeen vasta pääsee itse kokoukseen asian kimppuun. Kun lähdin kesken pois; pitää nyt jälkikäteen vielä puhelimitse ottaa selville, onko jotain muutettu kokouksen aikana.  Tämän jälkeen vielä on valtuustoryhmän ilta asian ympärillä ja lopulta valtuuston kokous 10.12. Siinä vaiheessa kaikki taitaa jo olla niin kyllästyneitä budjettikirjaan, että siitä käydään vain yleiskeskustelu ja tehdään mahdollisesti korjaukset/lisäykset ja pamautetaan muuten koko juttu pöytään yhdellä nuijan kopautuksella. Kukaan ei siis halua enää lähteä sivu sivulta sitä selaamaan. Tai ainakin näin on ollut ainakin viimeiset kahdeksan vuotta. Ja tämän kauden viimeinen valtuuston kokous siis lähestyy pikaisesti.

Mutta luvassa on monenmoista asiaa. Ja se täytyy ainakin sanoa, että kyllä tästä on keskusteltu niin paljon, että ei pitkiin aikoihin näin perusteellisesti olekaan jonkin asian ympärillä tullut pohdittua. 

* * * *

Nyt pitäisi kuitenkin vaihtaa budjettikirjan lukemisen muuhun puuhaan. Ystäväni pyysi minua lukemaan gradunsa läpi ennenkuin hän jättää sen esitarkastukseen. Siinäpä minulle nyt puuhaa seuraavaksi. Pääsen varmaankin tänään alkuun ja jatkan huomenna, sillä ei itsemäärämisoikeudesta ja edunvalvonnasta pysty tekemään itselleen romaanin lukemisen sujuvuutta. Ei riitä, että luen liki sata sivuisen kokonaisuuden, vaan minun pitää löytää mahdollisia ajatuskatkoja tai kysymyksiä, joihin haluan täsmennyksen, sillä siten voin jeesata gradun viimeistä hiomista. 

Eli siis oikeusdogmatiikan kimppuun... Toivottavasti opin tässä jotain itsekin. 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini