Share |

Prosentit vahvistui vuodelle 2009

Torstai 13.11.2008 klo 22.07 - Helena T-T


Isonkyrön kunnanvaltuusto kokoontui tänään. Kokouksen esityslista ei ollut pitkä, eikä myöskään kokous. Rutiinijuttujen (nimenhuuto, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjantarkistajat) ohelle listalla oli neljä asiaa ja yksi valtuustoaloitekin jätettiin. Aikaa kului taas vain 22 minuuttia.

Yleisöä kokouksella oli sitäkin runsaammin. Monet, tai itse asiassa lähes kaikki, ensi vuoden alussa valtuustossa aloittavat uudet valtuutetut olivat saapuneet seuraamaan kokousta. Ei ilmeisesti tarvitse jännittää puheenvuorojen pitämistä, jos tämä linja jatkuu, että hyvin valmiiksi ryhmissä sekä muissa toimielimissä pureksittuja asioita ei enää valtuustossa puhuta halki. Tai sitten alkaa puheensorinalla sali täyttyä aivan toisenlaiseen tahtiin. -kunhan esityslistalla ja asioissa pysytään, sillä muutahan valtuustosalissa ei periaatteessa saisikaankäsitellä kokouksen aikana.

Tällä kertaa kokouksen jälkeen juodun kahvittelun päätteeksi kävin läpi valtuustokauden 2005-2008 arvioinnin, jotka valtuutetut ovat tehneet. Teetin vastaavan kyselyn jo kauden alussa. Ja samalla kaavalla "kiusasin myös kauden 2001-2004 valtuutettuja.


Ilta venähti muutenkin myöhäisemmäksi, kun puolueiden välillä käytiin vielä keskusteluja, miten lautakuntien puheenjohtajuudet tulevissa paikkajaoissa menee. (Aiemminhan on sovittu jo muita asioita; pääsääntönä että paikat jaetaan fifty-fifty kahden ryhmittymän välillä). Lautakuntien puheenjohtajuuksiin on vaihdoksia tulossa, ja se ei ole iso yllätys.  Isoin asia lautakunnissa on se, että Keskusta ei aseta perusturvalautakunnan puheenjohtajaa, vaan paikka on ryhmittymältä (eli Kok, Sdp, KD ja Ps). Mutta pääsääntönä voi sanoa, että melko samanlaisella pohjalla jatketaan kuin tähänkin saakka. 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini