Share |

Hyvä Irene

Tiistai 4.11.2008 klo 8:02 - Helena T-T


Seinäjoella, kuten muissakin kunnissa, tehdään parhaillaan vääntöjä luottamuspaikkojen jaosta. Uutisissa on heti vaalien jälkeen ollut, että Seinäjoen kokoomus ja keskusta löysivät toisensa. Viime päivänä julkaistiin uutinen, että valtuuston puheenjohtajaksi ehdotetaan Ristilää (kok) ja hallituksen puheenjohtajaksi Tureniusta (kesk). Myös kaupunginhallitukseen ehdolla olevien nimet olivat jo luettavissa Ilkassa. Ylistarokin näyttää saavaan yhden hallituspaikan.

Hattua saa nostaa Irene Tureniukselle, joka rohkeasti on astumassa ehdolle vaativaan kaupunginhallituksen  puheenjohtajan pestiin. On myös upeaa se, että toinen kärkipaikoista on  naisen hallussa, sillä onhan naissukupuoli kuitenkin määrällisesti puolet asukkaista. Politiikka on perinteisesti nähty miesten harrastukseksi, jossa ei ole naisille ollut joko sijaa tai sitten naiset eivät ole rohkaistuneet ottamaan merkittäviä tehtäviä hoitaakseen. Ei ole myöskään mitätöntä se, että yleensä pienten lasten äidillä on suuret velvollisuudet kotona hoidettavana, joten ajankäytön organisointi vaatii aivan erilaisia ratkaisuja kuin isiltä.  Näin se vain on, sanokoot mitä sanovat. Irenelläkin varmasti on tukiverkoston oltava kunnossa, että pienten lasten äitinä pystyy itsensä laittamaan likoon.

Seinäjoella on myös nähtävissä hieman erilaista tyyliä kuin esimerkiksi meillä Isossakyrössä, jossa etenemme aavistuksen verran hitaammin. Isossakyrössä on vasta neuvottelut aluillaan ja puolueet lienevät vasta valitsemassa omia neuvottelijoitaan ratkomaan, mitä tehtäviä kenelläkin on, jonka jälkeen vasta keskustellaan nimistä. Lisäksi meillä on nyt ollut jo useamman vuoden sama ilmiö: Kokoomus ja Sdp pelaavat samaan pussiin. Miten härskiksi peli menee tällä kertaa, jää vielä nähtäväksi, mutta ilmassa on selkeästi keskustan kyykytystä, -joka sinänsä ei ole yllätys. 

Totuus on kuitenkin se, että Isossakyrössä keskusta menetti kaksi valtuustopaikkaa eli valtuustossa on 12 keskustalaista 1.1.2009 alkaen nykyisen14 sijaan. Vaikka joskus aiemmin 13sta valtuutetullakin puolueemme sai nimittää sekä kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston puheenjohtajat, nyt asia ei todellakaan ole yksinkertainen. Vaihtuvuutta on tulossa, mutta millaista: tästä on siis vielä neuvoteltava. Mutta totuus on myös se, että Isossakyrössä keskusta on edelleen suurin ryhmä: 12 valtuutettua. Kokoomuksella on seitsemän valtuutettua ja SDP:llä neljä, Kristillisdemokraateilla kaksi ja Vasemmistolla sekä Perussuomalaisilla molemmilla yksi.

Se, miten hyvin kaikki osapuolet kunnioittavat vaalien tulosta, on aivan ajankohtainen kysymys. Lisäksi nuoret ja naiset on erikseen huomioitava tehtäviä jaettaessa, ettemme palaa kunnallispolitiikassamme kivikaudelle!

 

* * * *

Henkilökohtaisesti olen ollut todella kiireinen muutamina viime päivinä, eikä aikaa ole jäänyt yhtään mihinkään ylimääräiseen loikoiluun. Eilen oli jälleen superpäivä, jolloin olin lähes yhtäjaksoisesti töissä tai kokouksissa 14 tuntia. Onneksi näitä päiviä osuu harvoin kohdalle, mutta melkoisesti joutuu automatkoillakin hoitamaan asioitaan puhelimitse. Tänään on onneksi löysempi ohjelma, vaikka mahtuu siihenkin muutama lyhyt kokous, joten kotona ehtii ollakin taas melko normaalisti. 

Huomiseksi pitää vielä laatia tenttikysymykset opiskelijoille. Aloitin sitä tehtävää jo tässä aiemmin. Joudun toteamaan, että onpas vaikeaa keksiäluentoalueesta kysymyksiä, joissa opiskelija joutuu osaamisensa osoittamaan, mutta joilla on edes jonkinlainen todennäköisyys päästä tentistä läpi. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini