Share |

Lunta ja räntää

Perjantai 31.10.2008 klo 19.37 - Helena T-T


Kuten ennustettu, se tapahtui. Maa alkoi peittyi valkoiseen märkään lumeen jo aamusta. Oli varsin ilahduttavaa ajaa töihin kesärenkailla. Tässä vaiheessa päivää on kuitenkin jo renkaat vaihdettu ja heti oli tukevampi ote tiestä, kun oli säänmukainen varustus.

Samaa ei voi sanoa rouvan kengistä. Kas kun en varvaskengillä aamulla lähtenyt! Jossakin ne talvikengätkin ovat, mutta vielä ei tullut vastaan. Tämä on tätä kahdessa pitäjässä varusteitaan pitävän arkea: aina etsimäsi onkin jossain muualla. Niin myös nytkin. Nokian pitkävartiset koipiin ja menoksi.

Työpäivässä oli perjantain tuntua. Aamu alkoi kapinoivan nelivuotiaan  rytmissä. Itkua ja hammasten kiristelyä, -ensiksi mainittua auton takapenkillä.  "Äiti, minä en enää rakasta sinua, jos viet minut hoitoon. Haluan paapan työ. Haluan mumman työ. Käänny takaisin!" Päättäväisenä oli pakko pysyä ja en suostunut asiasta antamaan tuumaakaan periksi. Lieventävien asian haarojen selittämiseenkin sai vain tuiman vastaukset: "Ole hiljaa."  Joten, jos annat uhmalle periksi kerran, niin se vie auktoriteessi myöhemmissäkin neuvotteluissa. Rakas perheen kuopus kainaloon ja lapsi kannettiin hoitajalle. Huuto oli loppunut samantien, kun lähdin ja jälleen päivä meni upeasti, kuten aiemminkin siellä ollessa. Niinpä niin, pitipä vain testata äitin hermot.

Lisäksi päivän aikana en saanut asiakkaita kiinni samaan tahtiin kuin eilen. Lopetin työpäivän sitten tuntia aikaisemmin ja ajattelin olevani enemmän hyödyksi jossain muualla. Minua jurppii tehottomuus, sillä sormien pyörittely ei sovi luontooni. Ilman työaikaa on onneksi vapaa tulemaan ja menemään suht koht sujuvasti.

Nyt sitten pitää pakkailla reppuja huomiseksi. Lähdemme Vaasaan E-poikien lentopallo-otteluun katsomaan, miten juniorit pärjäävät. Ettei päivä olisi yksinkertainen olisi vielä mahdollisuus käydä Kauhavalla jäähallilla kiekkoilemassa. Saapa nähdä ehtiikö ja jaksaako sitä ajella sinnekin. Eipä nuo välimatkatkaan ole ihan mitättömiä.

Huomenna on pyhäinmiesten päivä ja illaksi suunnistan Isonkyrön ja Ylistaron hautausmaalle sytyttämään kynttilät rakkaimpieni haudoille. Illalla on myös iltakirkko Isonkyrön kirkossa.

Toivotan rentouttavaa viikonloppua... Ainakin meille näyttää kuitenkin olevan tulossa lauantaille minuuttiaikataulu. 

 


Kommentit

1.11.2008 8.56  Outi

Kastui siinä varpaat nilkkureissakin, kun unohti, että ne päästävät vettä yhdestä saumasta sisään. :) No, sitten käytiin kaupassa hieman epämiellyttävällä varvastuntumalla, mutta kaiken paikkasi pieni keskustelunpätkä Vaasassa parkkihallissa. "Mistä te tulette, kun teillä on lunta auton katolla. Onhan se lunta? Pojan piti oikein kokeilla..." jne.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini