Share |

Koiramiehet ja lapset

Keskiviikko 29.10.2008 klo 21:59


"Alahärmän koulukeskus tyhjättiin turhaan" kirkuu otsikko maakuntalehden nettisivuilla.  Koulun läheisyyteen sytytettyjen opastusulkotulien vuoksi. Hyvä koiramiehet. Oisko ollut tarpeen laittaa kyltti mukaan?

Mitä muuta poliisi olisi voinut tehdä, kuin opastaa huolestuneen soittajan pitämään koululaiset ja opiskelijat luokissa, kunnes tilanne on selvitetty? Parasta oli tarkistaa tilanne, mutta koulukeskus tyhjättiin joka tapauksessa.

Havaittavissa on ollut muutenkin, että lasten ja isompien koululaisten sekä lukiolaisten ajatukset sekä pelko omasta koulun turvallisuudesta on saanut paljon pohdittavaa Kauhajoen tragediasta. Soitin tutulle alahärmäläiselle lukiolaiselle ja he olivat saaneet nopeasti tiedon väärinkäsityksestä, - ja osa nuorista ja lapsista oli pelästynyt ihan reippaasti. Pikku pojatkin olivat täysin vakuuttuneita, että pommiuhka. Siinä sitä vanhemmmilla sitten selittämistä, miksi varotoimenpiteisiin oli päädytty.

Johtopäätöksenä voi sanoa, etteivät yksittäiset kynttilät eivät kuulu koulujen pihoihin (kuten on aiemmin kiellettykin!), eikä näköjään myös lähialueen risteyksiin, sillä niitä ihmetellään ja tehdään johtopäätöksiä. Näin se homma nyt vain toimii: koulujen turvallisuuden tunne on saanut ison kolauksen. Jotain hyvääkin on toimenpiteestä haettava: varmasti se oli enemmän kuin hyvä harjoitus todellisen vaaran varalle, jota toivottavasti ei koskaan yhdessäkään koulussa tapahdu. Mutta voihan koululla syttyä vaikkapa tulipalo, ja evakuointi pitää olla hanskassa!

* * *

Minä porhallan huomenna taas töihin sekä ihmettelen, että tuleeko pian lunta vai ei. Kesärenkaat tuntuivat ainakin erittäin epäluotettavilta, kun tuolla iltamyöhäisellä kurvaili, muttei ihan vielä tekisi mieli kesäkummeja poiskaan vaihtaa. 

Pääsin tänään lisäksi mielipuuhaani; systematisoimaan ja tulkitsemaan lakia aivan oikeasssa tapauksessa. Huh, miten ihanaa tajuta, että on oppinut jotain opiskeluissaan ja että tulosta syntyi.... jes!

Lisäksi sain Lestijärveltä postia ja todistusjäljennökseni takaisin. Oli perunamies vastaanottanut viran, jota hain taannoin. Lestijärvellä ei mene muutenkaan hyvin: Kuntahan on maan kärkipaikoilla muuttotappiossa ja ainut iso työllistäjäkin päätti lähteä muualle; ei siis mikään iloinen työkenttä olisi ollut, vaikka tähän asti onkin taloustilanne ollut uskomattoman hyvä. Mutta haasteita ei olisi pelännyt pohjanmaan nainen! Katsotaan nyt miten äijän siellä käy: ilman kunnallisalan kokemusta. Kokoomuskin oli saanut sinne yhden valtuutetun aiemman nollatilanteen sijaan. Vitsailin keväällä Pukkisen Jaakolle haastatteluun mennessäni, että Lestijärvellä on yksi todella hyvä piirre: ei kokoomusta valtuustossa lainkaan.... Mutta joka tietää minun huumorintajuni, ymmärtää vitsin ja tietää, että minunkin suvussani virtaa sen verran paljon kokoomusverta, että se tekee nöyräksi ;-)

Lisäksi koen, että on ihan yksi lysti, mikä puoluejäsenyys valtuutetulla on, jos puhalletaan yhteen hiileen. Meillä Isossakyrössä ainakin on upea porukka ollut aina valtuustotyöskentelyssä mukana eikä puolueilla ole ollut merkitystä. Saa nähdä nyt, tuoko perussuomalainen valtuutettu tähän jotain muutosta, -tuskinpa sentään. Yhden ihmisen ryhmässä ei yksinkertaisesti pysty vaikuttamaan ilman yhteistyökykyä, joten aika näyttää mitä tapahtuu tai jää tapahtumatta.

Onnea kaikille  valtuustoon valituille!

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini