Share |

tiputiistai

Tiistai 28.10.2008 klo 8.22 - Helena T-T


Keskimmäinen poikani usein hokee lorua; mansikkamaanantai, tiputiistai, kengurukeskiviikko, tomaattitorstai, perhonenperjantai, lammaslauantai ja suklaasunnuntai. Tuosta hokemasta nyt tuli otsikko tälle "päivälle", kun eipä tullut muutakaan mieleeni.

* * *  

Päivän Ilkan kansikuva Isonkyrön nuorista valtuutetuista on ehdottomasti iloinen ja heidän haastattelunsa myönteinen. Olisi ollutkin hienoa, jos kuvaan olisi ehtinyt myös Tony. Vielä huomiseen saakka saamme olla epätietoisia siitä, onko valtuustossa viisi vai kuusi nuorta.

Isollakyröllä on nyt todella tuhannen taalan paikka näyttää maailmalle, että kunta on tulevaisuuden kunta. Sijainti on erinomainen, koulut ovat kunnossa, upeat maastot ja maisemat, joki jne edesauttavat menestymistä, joka on kuitenkin meistä ihmisistä itsestään kiinni. Erittäin pitkäjänteistä työtä menestyminen vaatii koko porukalta.

Mielestäni pitkäjänteisen työn tulos on sekin, että nuoria nousi valtuustoon näin huomattavasti. Pitäisi varmaan ottaa siitä sulka myös omaan hattuun, sillä meitä nuoria (iän myötä jo vanhentuneita, vaikeki parasta ennen päiväystä olekaan ylitetty), jotka valtuustoon ovat historian saaton aikana kivunnut, on varmasti katsottu tarkasti. Ilmiselvästi me ja he ovat onnistuneet vakuuttamaan asioiden hoitamisen taidollaan, kun jälleen uusi sukupolvi saa esiin rynnistää.

Eilisen päivän sai vastaanottaa puheluita ja onnitteluja. Spelulaatiot eri asioista näyttää myös alkaneen vimmatusti. Minua suorastaan hymyilyttää, sillä itse en ole pyrkinyt tähänkään pj-hommaan, vaan järjestöväki minut nosti. Neljä vuotta sitten eivät halunneet kuullakaan muita vaihtoehtoja, etten jatkaisi. Myöskään nyt en aloita vinkumistani yhtään mihinkään, vaan haaveilen siitä, että saisin valtuustossakin käyttää puheenvuoroja. Alkaa sapettaa tämä seinäruusuna oleminen, sillä minun mielestäni valtuuston puheenjohtajuus on valtuuston kokouksien johtamista eikä juuri muuta. NO, se lie kärjistettyäkin, sillä saahan sitä istua läsnä mm kunnanhallituksessa ja kyllä siinäkin pystyy vaikuttamaan todella paljon. Mutta silti kaipaisin uutta ja tavallisempaa roolia. Aikuisten oikeasti.

* * *

Tämä tiistai lähtee minulla käyntiin kirjallisissa töissä: pitää laskuttaa erä mökkivarauksia, laatia yksi hakemus ja tarkistaa palautettu etätehtävä. Lisäksi pitäisi piipahtaa vanhempain vartissa, keskustelemassa yhdestä hommasta, johon taas lupauduin sekä ajella Vaasaan tutkijatiimin työskentelyyn tutustumassa. Jossain vaiheessa vielä jatkan eilen kesken jäänyttä huushollin siivousta. Elämä on jatkuva projekti. Varsinkin siivous....

 

 

 

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini