Share |

Uudet tuulet osa 2

Sunnuntai 26.10.2008 klo 23.58 - Helena T-T


Vaali-ilta on jo ehtinyt myöhälle ennenkuin ehdin kotisivujeni kimppuun ja saan sen taas ajantasalle. Kävijätilasto näyttää tälle päivälle todella huimia lukuja, joten olette jo varmaan ihmetelleetkin ja odottaneetkin, etteikö täällä tapahdu mitään....

Meni vain aikaa, kun surffailin netissä katsomassa eri kuntien tuloksia ja miten ovat tutut ääniä saaneet. Nyt siis olen päässyt taas tälle sektorille, vaikka pitäisi jo mennä nukkumaan. Kello soi huomenaamullakin yhtä aikaisin kuin ennenkin;-)

Istuimme joukolla odottamasssa tuloksia MakuMariassa. Vaikka olimme koolla samalla tontilla keskusvaalilautakunnan kanssa -he kunnantalon virastossa yläkerrassa ja me alakerrassa-, saimme tulokset yle.fi/vaalit verkkopalvelusta nopeasti, kun äänien tuojan piti kävellä rappuset alas.

Ennakkoäänten perusteella jo näki, että keskusta menettää yhden valtuustopaikan.  Toinenkin paikka meni vielä loppumetreillä, kun uupumaan jäi ilmeisesti vain kaksi ääntä. Tätä yhden paikan menetystä osasin aavistella, mutta minä ainakin olin yllättynyt toisenkin paikan häviöön. Tarkistuslaskenta on vielä tekemättä, joten vielä voi tilanne muuttua, vaikka se onkin epätodennäköistä. Uusi lista vaalissa mukana, eli perussuomalaiset, saivat valtakunnallisen kannatuksen kerättyä itselleen, ja vasemmisto otti takaisin Hannu Lehtiölle valtuustopaikan, jonka se menetti neljä vuotta sitten. Kuvittelin aiemmin vasemmiston ja sdp:n kisaavan samalla kentällä, mutta paikka lähti sitten keskustalta. 

Voi siis sanoa jo tästäkin, että uudet tuulet puhalsivat valtuustossa, vaikka Isonkyrön poliittinen päätöksenteko kulttuuri on ollut hyvin yhteistyökykyistä ja rakentavaa. Uudistuksia tulee aika-ajoin ja sillä hyvä. Kansa on puhunut!

Ennen kaikkea nuorten upeaan valtuustorynnäkköön saa olla tyytyväinen. Ennen tarkistuslaskentaa ja samoilla äänimäärillä olevien ehdokkainen (J Lae ja A-L Raunio) välistä sijalukuarvontaa on valtuustotyöskentelyn aloittamassa peräti kuusi alle kolme kymppistä! HIENOA NUORET !!!!!! Nuoret näyttivät nyt, että äänestämällä nuoria valitaan valtuustoonkin nuoria. Uskon, että nuorten äänestysprosentti nousi.

Itse olen saanut myös valtakirjan jatkaa neljättä kautta valtuutettuna, ja siitä nöyrin kiitos kaikille äänestäjilleni ja niille, jotka olette sivujani seuranneet ja toivottavasti tämä "kanavan" avulla myös löytäneet muita keskustan ehdokkaita. 

On pakko tunnustaa, että olin erittäin varma siitä, että tipahdan valtuustosta. Olen tehnyt niska limassa töitä koko porukan eteen, ja jossain vaiheessa tajusin, että oma henkilökohtainen vaalityöni on ollut aivan liian vähäistä! Aiemmin olen tehnyt suoramainontaa, ja nyt en siihen enää löytänyt aikaa. Tyydyin kolmeen hätäisesti väsyttyyn lehtimainokseen ja ajattelin, että herran haltuun. Lisäksi en vaalien alla kulje Isossakyrössä puhuttamassa oletettuja äänestäjiä ja istumassa kenenkään kotona tai jaa kaffipaketteja/jauhopusseja yms mitä aina ilmenee, joten tällaisella vain julkisella kampanjallakin siis pääsee valtuustoon ;-). Saan siis olla tyytyväinen. 

Uskon myös, että kotikyläni on se, joka minut taas tähän työhön pönkitti. Ja niinhän se tekikin: reilusti yli puolet äänistäni ovat omalta pieneltä kylältäni. Ainahan kunnallisvaaleissa äänestetään erityisesti oman asuinympäristön ihmisiä. Kun selaa ehdokkaiden saamia ääniä äänestysalueittain näkee todella kotialueen merkityksen. Kunnallisvaalissa äänestetään läheisiä ihmisiä: niitä, jotka asuvat lähellä, tunnetaan hyvin ja joiden kanssa tehdään työtä ja asioidaan paljon. Mutta nyt sain ensimmäisen kerran kunnallisvaalissakin Lehmäjoeltakin ääniä. Lehmäjoki on siitä hieno kylä, että siellä jos missä on yhteishenkeä ja he erityisesti äänestävät oman kylänsä kasvatteja: siten myös turvaavat sen, että on edustajia. On siis uskomattoman upeaa, että minuakin sieltä nyt äänestettiin, sillä kyllä valtuutettu on erityisesti koko kunnan alueen valtuutettu.  Tämä Lehmäjokistenkin minulle osoittama luottamus antaa minulle virtaa suunnattomasti! Kiitos! Tervajoella  menetin ääniä aikaisempiin saaliisiini, joten tästä lie kiittäminen myös vaalikoneita, joissa valitsin Seinäjoki vai Vaasa -kysymyksissä Seinäjoen enkä enää jaksa uskoa Kyrönmaan kuntaliitokseenkaan, jota Tervajokiset kuitenkin enemmän kannattavat. Mutta en silti Tervajokea unohda ja toimi vastoin kunnan etua!!! KOKO kunta on valtuutetun toimialuetta!

* * * *

En ole vielä edes ajatellut, mitä tehtävää haluaisin tulevalla valtuustokaudella hoitaa. Se ratkeaa tässä varmasti talven aikana, sillä se on ollut aistittavissa, että kisaa tulee johtopaikoista olemaan. Vanha valta haluaa takaisin ja tehtäviä jaetaan hieman eri lailla.

Aion jatkaa tätä blogia ainakin vuoden vaihteeseen saakka, johon tämä kotisivupalvelu on maksettu. Kuulette siis minusta koko ajan, mutta ehkä hiukan harvempaan tahtiin kuin nyt viime viikoina.

Nyt minun pitäisi keskittyä tutkimussuunnitelmani kimppuun ja aloittaa väitöskirjaprojektini ihan todenteolla..... Mutta sitä ennen menen nukkumaan hyvin ja teen leipätyötäni ahkerasti.

Kiitos vielä kerran äänestäjilleni, jos jotakuta heistä tämä blogi on tavoittanut! ;)

Nyt nukkumaan, kello on jo yksi..... 

 

 


Kommentit

27.10.2008 7.56  Outi

Onnittelut.

"Lapsille turvallinen Tervajoki", ihan vaan ehdotuksena. Kevyen liikenteen väyliä puuttuu tärkeistä paikoista ja lasten määrä kasvaa. Paljon näkee vaarallisia tilanteita, kun koululaisporukka kulkee tien leveydeltä polkupyörillään tai eskarilainen kurvaa mutkan suoraksi siellä, missä ei ole pyörätietä ohjaamassa pysymään reunassa.

27.10.2008 20.39  Helena T-T

Kiitos onnitteluista ja kommentista.
Pidän lasten turvallisuuden mielessäni!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini