Share |

Kunnat tarvitsevat sinnikkäitä asioidenhoitajia

Torstai 23.10.2008 klo 7.42 - Tuomas Koivuniemi, päätoimittaja


Puolueiden kunnallisvaaliohjelmat ovat syksyn aikana rustaantuneet uuteen uskoon kansainvälisen talouskriisin ja Kauhajoen tragedian myötä. Kolmen suurimman puolueen teemat voi tiivistää kolmeen sanaan: koti (Keskusta), unelmat (SDP) ja toivo (Kokoomus).

Keskustan teema on näistä kolmesta kaikkein konkreettisin. Koti on jokaisen ihmisen perusta, josta hän voi lähteä maailmalle unelmiensa ja toiveittensa perään. Koti on myös paikka, minne ihminen voi turvallisesti palata, mikäli unelmat ja toiveet jäävät toteutumatta.

Koti edustaa turvallisuutta, vakautta ja vastuuta. Oma kotikunta edustaa meille kaikkein läheisintä yhteiskunnallisten palveluiden piiriä, joka muodostaa turvalliset puitteet elollemme lähiyhteisömme jäseninä.

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen on puheissaan korostanut juuri kunnan roolin tärkeyttä ihmisten hyvinvoinnin luojana. Lasten päivähoito, peruskoulutus, terveydenhoito, kaavoitus ja katujen rakentaminen, kotipalvelu ja harrastuspaikat ovat palveluita, joiden toteuttamisesta ja rahoituksesta tehdään päätökset kotikunnan valtuustossa.

Ja valtuustossa asioitamme hoitavat kanssaihmisemme - puoliso, muu läheinen, naapuri tai kyläläinen - ellemme itse ole noihin vastuutehtäviin päässeet.

Suomen kunnat ovat viime vuosina kokeneet suuren myllerryksen kunta- ja palvelurakennehankkeen myötä. Nyt päällä oleva talouskriisi taas tulee vaikuttamaan todennäköisesti jonkin verran sekä Suomen kansantalouteen että sitä kautta myös kuntien talouteen.

Siksi on tärkeää, että kunnanvaltuustossa kuntalaisten asioita on hoitamassa osaavia, näkemyksellisiä ja tulevaisuuteen katsovia ihmisiä. Olemme Helenan kanssa tunteneet toisemme ja tehneet tavalla tai toisella yhdessä töitäkin yli kymmenen vuoden ajan.

Kaksi korkeakoulututkintoa opiskellut kolmen villiviikaripojan äiti on eräs parhaimmista tuntemistani organisaattoreista, innokas kehittäjä ja aktiivinen uuden oppija. Kuntapäättäjän tehtävään hänellä on erinomaiset valmiudet paitsi edellä mainittujen asioiden ohella myös siksi, että hän on sinnikäs asioiden ajaja, päämäärätietoinen ja laajat kokonaisuudet hallitseva henkilö.



Tuomas Koivuniemi
Verkkoapila.fi:n päätoimittaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini