Share |

Kohti turvallista muutosta

Tiistai 30.9.2008 - Mari Kiviniemi


Olen lähtöisin Jalasjärveltä ja toiminut siellä kunnallisissa tehtävissä. Noihin aikoihin tutustuin myös Helenaan. Nyt olen kaupunginvaltuutettu yli 500 000 asukkaan metropolissa Helsingissä.

Helena ja minä olemme melkein kymmenen tuhannen muun keskustalaisen kunnallisvaaliehdokkaan kanssa yhteisellä matkalla kohti turvallisten muutosten kunnallisvaalikautta. Tiedämme, että ikääntymisestä seuraava palvelutarpeiden kasvu ja samanaikainen kuntien työntekijöiden eläköitymisaalto ovat sylissämme tulevalla valtuustokaudella.

Tässä tilanteessa luottamushenkilöiden vaikuttamismahdollisuuksia on parannettava entisestään ja luottamushenkilötyölle raivattava enemmän tilaan. Myös meillä työssä käyvillä, perheellisillä kuntalaisilla pitää olla vaikuttamiseen muukin kuin teoreettinen mahdollisuus. Tarvitsemme sitoutuneita ja erilaisen taustan sekä kokemuspiirin omaavia kuntapäättäjiä jatkossakin. Ilman heitä kunnallinen demokratia ei voi toimia.

Tärkeintä päätösten toimeenpanossa ja onnistumisessa on kuntalaisten tuki. Se on saatavissa myös vaikeille päätöksille, kun ne onnistutaan perustelemaan avoimesti ja ymmärrettävästi. Tässä Helenan kaltaiset luottamushenkilöt ovat ratkaisevassa asemassa.

Lokakuun vaaleista lähdetään hakemaan voittoa. Kaikki mahdollisuudet historiamme parhaaseen kunnallisvaalitulokseen ovat olemassa. Turvallinen muutos on Keskustan tehtävä. Siihen tarvitaan meistä jokaista!

Mari Kiviniemi
Kaupunginvaltuutettu
Hallinto- ja kuntaministeri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini