Share |

Sote ja rauha

Torstai 9.5.2013 klo 18:38


Suomen täytyy sairastaa paljon. Ainakin väärällä tavalla ja väärässä paikassa. Väärillä organisaatioilla ja väärillä kulurakenteilla.Väärällä omistuspohjalla ja väärin.

Erikoissairaanhoito on järjestetty nyky-Suomessa sairaanhoitopiireissä, jotka ovat kuntayhtymiä. Jokainen Suomen kunta on jäsenenä yhdessä sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä. Tämän täytyy olla väärin.

Jos sairaanhoitopiirit lakkautetaan, mitä tulee tilalle? Väärästä tulee oikea? Jonkinlainen erikoissairaanhoidosta vastaava taho. Oikea taho. Voidaan siis puhua vaikkapa nimenmuuttamisesta oikeaksi. Toisaalta voimme pohtia, muuttuko vääränlainen hallinto oikeanlaiseksi eli oletuksena joksikin paremmaksi. Ei ainakaan pienten kuntien edustajia tarvitse vaivata raahautumaan kokouksiin. Se on väärin. 

Mikä on "sairaanhoitopiiri", kenen vastuulla se on ja kuka omistaa rakennukset  ja kuka maksaa velat? Jos hallinnollinen rakenne muuttuu niin, että ex-shp onkin kaupungin toimiala, kuka päättää ja kuka omistaa? Luonnollisesti kaupunki. Ja kaikki on vääryydestä muuttunut oikeaksi. Jopa vasemmaksi.

Epäilen -vaikka olen varmasti väärässä- kaikkea, mikä vaikuttaa täysin keinotekoiselta puuhastelulta sekä nimen ja rakenteen muuttamiselta muuttamisen vuoksi. Ellei mitään tosikonkreettista uudistusta tule, jotta sairaista tulee terveistä ja köyhät lakkaavat köyhtymästä, mitä ihmeen järkeä tässä energian haaskaamisessa oikein on?

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini