Share |

Toimiva seutu- ja paikallisliikenne

Torstai 8.11.2012 - Helena Tuuri-Tammela


Jos nuoret murehtivat, miten liikumme alueellamme, pitäisikö silloin pysähtyä miettimään, mitä liikennepolitiikassa voisi parantaa?

Nuorten raati vaati, että paikallis- ja seutuliikennettä tulee kehittää yhteistyössä Vaasan seudun kuntien välillä. He muistuttivat, että hintoja tulee alentaa ja vuoroja lisätä. Erityisesti viikonloppu- ja iltavuoroja sekä seutuvuoroja tarvitaan heidän mielestään enemmän. Lippuhinnoittelukin joutaisi uusiin pohdintoihin. Lipulle tarvittaisii vaihtoehtoja kuten päivälippu. Kun seutu- ja paikallisliikenne toimii hyvin, sen käyttö lisääntyisi ja yksityisautoilua ei tarvittaisi nykyisessä laajuudessa. Tämä olisi ympäristöystävällisempää, -siinä nuoret ovat täysin oikeassa.

Eihän liikennettä tarvita paikasta A paikkaan B, jollei kulkuneuvo pysähdy tuolla välillä koskaan. Tai sen käyttöaste on ainakin väheisempi Liian monesti minäkin huomaan laskevani, että ei kannata mennä esimerkiksi junalla, koska pääsen autollani halvemmalla. Kiireisimmät ihmiset eivät näe hyvänä sitä, että kulkuneuvo hidastelee matkantekoaan pysähtymällä. 

Lippujen hinnat kohdalleen, niin käyttöaste lisääntyy. Emme silti voi koskaan päästä tilanteeseen, jossa ei yksityisautoja tarvita, sillä asumme harvassa, mutta varaa olisi parantaa vuoroja ja laskea hintoja. Otettaisiin askel eteenpäin ja tarjottaisiin kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Ei varmasti kuulosta pahalta?

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini