Share |

Vaalituloksella on merkitystä

Torstai 25.10.2012 - Helena Tuuri-Tammela


Aluepolitiikka laajasti ymmärrettynä on kunnallisvaaleissa tärkeää, koska koko kuntakenttä on suuressa murroksessa. Alue- ja elinkeinopolitiikalla voidaan parantaa sekä suurten keskusten että maaseutukuntien edellytyksiä huolehtia tehtävistääneli palvelujen järjestämisestä.

Kuntien tilanne on vaihteleva. Kuntien talous on viime vuosina vahvistunut, mutta monet kunnat silti kamppailevat suurissa vaikeuksissa. Tämä olisi otettava huomioon valtionosuusjärjestelmää uudistettaessa.

Kuntavaalien äänestysaktiivisuus on laskenut. Vielä 1960- ja 70- luvuilla äänestysvilkkaus oli 75-80 prosenttia, tällä vuosituhannella vaaliuurnilla on kuntavaaleissa käynyt enää alle 60 prosenttia äänioikeutetuista.

Äänestysaktiivisuutta voidaan lisätä kampanjoimalla. Kun ehdokkaat toimivat aktiivisesti, ääniä kertyy. Toivottavasti sinäkin olet tutustunut ehdokkaiden ajatuksiin ja jakamaan vaalimateriaaliin sekä poikennut tilaisuuksissa.


Kunnallisvaalien tuloksella on  myös yleispoliittista merkitystä. Kuntien poliittiset voimasuhteet vaikuttavat puolueiden toimintaedellytyksiin koko maassa.

Kukaan ehdokkaista ei ole varma läpimenijä. Henkilö, jonka näet olevan sinun päättäjäsi ansaitsee Sinun äänesi.

Sunnuntaina äänestämään Isonkyrön puolesta! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini