Share |

Siddiq Sandhun muistolle

Perjantai 13.4.2012Pitkäaikainen kunnanvaltuutettu, Isonkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtajana toiminut hyvä ystävä on poissa.

Eläinlääketieteen lisensiaatti, arvostettu kunnallinen vaikuttaja Siddiq Sanhu teki pitkän ja ansiokkaan päivätyön Isonkyrön ja Kyrönmaan eteen.

Vuodesta 1981 alkaen hän toimi Isossakyrössä kunnallisena eläinlääkärinä, ja myöhemmin Kyrönmaan kansanterveystyön kuntayhtymässä terveysvalvonnan johtajana
- ahkerana ja työtä pelkäämättömänä kuntalaisten palvelijana.

Erityisesti hänen korkeatasoinen ammattiosaamisensa herättivät kunnioitusta. Hänen kotimaastaan Isoonkyröön tuomat eläinlääketieteen opit aluksi hämmästyttivät, mutta nopeasti ihastuttivat.

Siddiq Sandhu, Sidi, suhtautui ammattiinsa ylpeänä ja palvelualttiina
Kyrönmaan kunnissa on vahva maatalous ja erityisesti elinvoimainen kotieläintalous. On siis yksi tärkeimmistä asioista, että eläinlääkäri on alansa huippu. Sidin lahjakkuus ja äärettömän korkeatasoinen ammattiosaaminen olivat arvostettuja.

Samalla antaumuksella, jolla hän teki työnsä, Siddiq suhtautui myös kunnallisiin ja maakunnallisiin luottamustehtäviinsä.  Häneen luotettiin vahvasti. Hän nautti laajaa kuntalaisten luottamusta useissa kunnallisvaaleissa.

Hänen neuvottelutaidoistaan ja diplomatiastaan hyvä esimerkki on se, miten hän toimi haastavassa ympäristönsuojelulautakunnassa puheenjohtajana ja hoiti vaikeitakin asioita ilman negatiivisia jälkikaikuja.

Hän oli mukana myös monissa muissa tärkeissä luottamustehtävissä.
kuten Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, vanhaintuki ry:ssä, vanhusneuvostossa ja vammaisneuvoston pheenjohtajana, kunnanhallituksessa, kunnanvaltuuston varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana.

Hänellä oli lyhyt matka sydämiimme, vaikka matka Pakistanista on tänne pitkä.

Siddiq on ollut ainoa suomalainen, jonka syntyperältään pohjoismaiden ulkopuolelta Suomeen juurtuneena on toiminut korkeimmassa kunnallisessa luottamustehtävässä mitä on. Sidi oli isokyrölänen. Hänen matka Pakistanista Isonkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi on ainutlaatuinen. Me olemme siitä ylpeitä ja saamme olla kiitollisia etuoikeudesta toimia kunnallisissa tehtävissä yhdessä hänen kanssaan.

Seuraan hänen jalanjälkiään paljon vaatimattomalla tasolla, mutta hän on ollut minulle esikuva.

Yhteistyökyky, harkinta ja erilaisten mielipiteiden kunnioittaminen
ovat niitä arvoja, joita Siddiq Sandhu valtuuston puheenjohtajana ja kunnanvaltuutettuna vaali.

Sidin vahvaan aatteeseen kuului se, että jokainen on yhtä tärkeä ja heikompienkin asiat tulee hoitaa. Hän suhtautui ihmisiin tasavertaisesti ja arvostaen. Hän huomioi jatkuvuuden ja arvosti nuorempien sukupolvien mielipiteitä. Ja se jos mikä on asia, joka on joillekin aikuiseen ikään ehtineille vaikeaa. Mutta hänelle ei.

Minulla on myös paljon omakohtaisia kokemuksia siitä tarmosta, jolla Sidi tuki nuorempia luottamushenkilöjä. Erityisesti tulen aina muistamaan ja olemaan kiitollinen, että Sidi on ollut tukenani.
Ei vain valtuuston varapuheenjohtajana vaan myös
toimiessaan vaalipäällikkönäni eduskuntavaaleissa.

Hyvät omaiset,
Isonkyrön kunnan, kuntalaisten ja kunnallisten luottamushenkilöiden puolesta esitän teille läheiset mitä suurimmalla nöyryydellä ja kunnioituksella osanoton rakkaanne poismenon johdosta.

- Joka hetki hän on lähellänne
joka aamu antaa armonsa.Isokyröläiset tulevat muistamaan Siddiqin aina ja
suremme hänen kuolemaansa hyvin syvästi. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini