Share |

Vaalit meni

Sunnuntai 7.6.2009 klo 23.13 - Helena T-T


Eu-vaalipäivä on vierähtänyt iltaan ja tulokset tarkistusta vailla.

Yllätyksiä oli ilta täynnä. En ikipäivänä olisi osannut veikata, kuka on keskustan kolmas läpimenijä: minulle tyystin tuntematon nuori ja korkealle koulutettu Riikka Manner Itä-Suomesta. Pitää itäistä Suomea onnitella moisesta tempusta oikein todenteolla. 27 vuotias vieläpä, hieno juttu nuorelle Keskustalle!!!!

Annelin menestys oli itsestään selvä juttu, vaikka tuon kaltainen ajattelu voi koitua tiputukseksi: ei varmaa läpimenijää tarvitse äänestää -ajatukset ovat heilauttaneet monet ennusteet ennenkin. NYt ei kuitenkaan -ja onneksi -niin käynyt.

Matkalla Oulusta PowerCupista apukuskin paikalta luettelin vain muutaman läpimenijän: Mitro Repo, Anneli Jäätteenmäki ja Hannu Takkula. Aloin jossain vaiheessa spekuloiden hiukan uskoa, että Lasse Hautala menisi nyt läpi, jos vain Pohjanmaan joukot tajuavat lähteä uurnille. Vaan eipä tajunneet ei. Kannattiko nukkua, kysynpä vaan... Eikö ihmiset jaksaneet osata laskea, että samalla rytinällä tulisi nuori kansanedustaja? Ilmeisesti ei. Samanlaista voimaa ei pidetty yllä kuin aikanaan Köpin kampanjassa.

Olen seuraillut vaaleja sivusta. Ei ole vinguttu vaalityöhön eikä tukiryhmiin, paitsi yksi kutsu tuli starttiin ja siihen tilaisuuteen en ehtinyt edes. Enkä olisi kyllä rehellisyyden nimissä ehtinytkään mihinkään muuhunkaan.   

En pätkääkään yllättynyt perussuomalaisten menestyksestä. Kyllä suunsoittopolitiikka on ennenkin kantanut tulosta. SOinille jätettiin kenttä vielä täysin auki plätkiä vaalivaalin jälkeen kiekot suoraan maaliin. 

 

No, tästä eteenpäin kuin mummot lumessa.
Nyt nukkumaan ja uusi työviikko edessä! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini