Share |

Uudet kujeet

Sunnuntai 4.1.2009 klo 11.09 - Helena T-T


Minulla vuosi 2009 alkoi sopivassa pikku pakkasessa Äkäslompolossa tiiraillen Jounin kaupan ilotulitusta. Ympärillä oma perhe ja tuttavaperhe. Vuosi jatkuikin sitten pakkasen kiristyessä.

1.1.2009 alkaen olenkin nyt sitten kaupunkilaispojan vaimo. Kauhavan, Alahärmän, Ylihärmän ja Kortesjärven kuntaliitos vaikutti perheeseemme siis näinkin paljon. Lisäksi nyt pitänee seurata, kasvaako polttoaineen kulutus, kun kaupunkiajo lisääntyy. Olemme myös vitsailleet, että meillä on nykyään maaseutukodin lisäksi myös kaupunkiasunto. 

* * *  

Suomessa on nyt 348 kuntaa. Isokyrö on ja pysyy, mutta naapurinamme entisen Ylistaron rajalta alkaakin Seinäjoki. Suurin muutos Isollekyröllä on kuitenkin se, että perusterveydenhuollon palvelut tuottaa nyt Seinäjoen kaupunki, jonka kanssa muodostimme  yhteistoiminta-alueen ja Kyrönmaan terveyskeskus kuntayhtymää ei enää ole.

Isollakyröllä ei myöskään tällä hetkellä ole valtuuston puheenjohtajaa. Pestini päättyi 31.12.2008. Uuden valtuuston luottamustoimet ovat kuitenkin pitkälti valmisteltuja eri puolueiden välillä ja sisällä. Lopullista niittiä valinnoille ei ole vielä annettu, sillä ainakin keskustan yleinen kokous kokoontuu vielä käsittelemään asiaa tammikuun 11. päivänä. Kokous muodostaa näin uudelle keskustan valtuustoryhmälle ohjeensa siitä, ketä mihinkin tehtäviin valtuuston ensimmäisessä kokouksessaan tulisi valita. Uusi valtuusto oletettavasti kokoontuu viikolla neljä tai viisi.

Puolueiden välillä on eri tehtävät jaettu ja niiden raamien sisäisesti kukin ryhmittymä etsii omat nimensä eri tehtäviin. Keskustan paikoille on erilaisia ihmisten pyrkimyksiä ja haluja yhteensovittanut pääasiassa paikallisyhdistyksen johtokunta. Johtavina periaatteina ovat, että ehdokkaana olleet huomioidaan vahvasti ja tasa-arvolakia kunnioitetaan. Lisäksi pitäjän sisäisesti pyrimme katsomaan, että kunnan eri alueiden edustus tulee mahdollisimman hyvin huomioiduksi sekä nuoret ja naiset ovat vahvassa asemassa.Se, että valtuusto on kautta aikojen ja taatusti koko alueen nuorin tulee uskoakseni näkymään myös valinnoissa ja politiikassa.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini