Share |

Jouluviikkoa!

Maanantai 22.12.2008 klo 9.23 - Helena T-T


Tänään on päivän valoisuutta enemmän kuin eilen. Faktaa, mutta huomaamatonta, vaikke eilen olikin talvipäivänseisaus. Onneksi maa on peittynyt valkoiseen lumipeitteeseen, joten vuorokauden pimeys ja hämäryys taittuu valoisammaksi kuin vesisateisessa päivässä.

Jouluvalmistelut ovat pitkällä ja ensimmäinen kinkku jo melkeinpä kokonaan kaluttu. Isäntä saikin tänään ostoslistalleen tärkeän tehtävän, sillä meillä täytyy tuoda uusi kinkku. Kuulostaa tietenkin melko massiiviselta, että yksi kinkku on jo syöty, mutta eipä se nyt järin iso ollut alunperinkään. Sika oli uomalaista ja mureaksi haudutetu ja se vain oli niin maukas, ettei se suostunut pysymään jääkaapissa yksinään, vaan on päätynyt herkuttelijoiden suuhun. Meidän perheessähän onkin näitä suita useampia.

Talossa on hääritty suorastaan hullunlailla. Joulusiivoja on tehty viimeisen päälle, sillä lasten kämpistä on kaikki lelulaatikotkin lajiteltu; pienet ja isommat legot, autot, dinosaurukset, pehmolelut jne ovat löytäneet paikkansa eri laatikoista eivätkä ole iloisessa sekamelskassa missä sattuu. Lisäksi, kun perheellä on tämä kahden asunnon "loukku", on joulua saanut valmistella liki pitäen tuplana. Molemmissa kodeissa on koristelut tehty, sillä meni kumpaan tahansa; pitää joulun tunnelma olla läsnä. Lisäksi nyt olen vääntänyt joulukuntoon vuokramökkimmekin, sillä "turistit" saapuvat huomenna ja pitäähän heillekin saada jouluntunnelma tervetuloa toivotuksena. Kuusikin on heille jo etsitty, saavat sen itse hakea ja rämpiä lumessa, jos haluavat....

Jouluun valmistautuminen on aivan mukavaa, mutta kyllä aika-ajoin melko stressaavaa. On omat  perinteet ja muiden perinteet saatava taas sopimaan keskenään ilman törmäyksiä. Lisäksi silloin tällöin pitää muistuttaa itselleen, että kalenterissa on päiviä joulun jälkeenkin.

Joulun jälkeen onneksi pääsee todella lomalle, sillä matkaamme Ylläkselle Markuksen kummien kanssa. Minäkin ilmeisesti joudun nyt rinteeseen, sillä tähän saakka velvollisuuteni on ollut vetää  Ernon pulkkaa, kun muut laskettelevat. Nyt kuitenkin alkaa olla Ernonkin siirtyä slalomeille. 

Toivotan kaikille "palstani" seuraajille iloista ja ihanaa joulunaikaa.

Olen vielä päättämätön sen suhteen, jatkanko tätä sivun ylläpitoa vielä vuoden vaihteen jälkeen.... Pitänee tehdä päästös ihan lähitunteina tai sitten visut sulkeutuvat 1.1.2009.  

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini