Share |

Onnea Mara!

Lauantai 11.10.2008 klo 17.36 - Helena T-T


Mietin kaksi kertaa, voiko presidentti Martti Ahtisaaresta käyttää vielä lempinimeä Mara? Päätin, että voin käyttää, sillä Marana hänet tunsimme. Onnea Martti Ahtisaarelle merkittävästä tunnustuksesta rauhan eteen tehdystä elämäntyöstää!!! Nobel rauhanpalkintoja ei luovuteta kevyin perustein ja kenelle sattuu. Koko Suomi on ylpeä tästä palkinnosta.


Täytyy tässä vaiheessa myöntää olleensa tietämätön 1900 -luvulla. Kerran siis oli niinkin käydä, mutta onneksi huomasin.... siteeraten Paavo Väyrystä ;-)-  Siis, en minä ainakaan käsittänyt hänen rauhanneuvotteluntaitojaan silloin näin merkittäväksi, kun hän teki paluumuuton Suomeen tullakseen valituksi presidentiksi ja taas palasi maailmankansalaiseksi presidenttikauden päätettyä. Tai toisaalta pitäisikö sanoa näin; varmasti hänen presidenttiytensä lisäsi hänen painoarvoaan olla lukuisissa neuvotteluissa rauhan välittäjänä. Oma lukunsa on ollut vielä työ Namibian eteen. Painoarvo sanan käyttöä pyydän mitä kohteliaimmin anteeksi viittaamatta sillä yhtään mihinkään muuhun kuin poliittiseen painoarvoon! 

Poliittisesta painoarvosta saan hyvän aasin sillan omaan painoarvooni. Keskustan vaalisivustolla on käynnissä jonkinmoinen esivaali, jonka voimaan uskovat toiset minun ollessa asialle hyvin hyvin epäileväinen. Joka tapauksessa voit käydä laittamassa äänelläsi minulle painoarvoa tästä linkistä.

* * *

Tämä lauantainen sateinen päivä oli vaalityöpäivä. Pidimme kotikaffilaa Pohjankyrön talolla ja järjestimme salissa lapsille puuhailua mm temppuradan ja kasvomaalauksen parissa. Kokoomuslaiset vaalitoverimme olivat vallanneet kadun toisen puolen näyttävästi zetorisaunalla ja tuunausautolla. Sama sade se oli heilläkin kuin meilläkin, eikä varmasti ihmisiä liikkunut pihalla senkään vertaa kuin meidän puheillamme vaalituvalla.

Tämä kaikki saa miettimään myös sitä, ovatko vaalit muuttuneet koneelliseksi. Vaalikoneet ovat lisääntyneet ja ehdokkaisiin voi tutustua muun muassa www-verkoissa monella tapaa. Myös vaalimainoksia kolajaa postiluukkuihin harva se päivä, joten ehdokkaiden sanomaa tuodaan liki.

Vaalikoneissa on suorastaan huvittavia piirteitä. Niitä pystyy manipuloimaan. Eikä vastausvaihtoehdot aina edes miellytä yksinkertaisuudellaan! Ei tätä tee myöskään paikallislehteemme kysely ehdokkaille... vaihtoehdoista ei ole todellakaan yksinkertaista valita eikä selityksille ole tilaa. Päätöksenteko ei ole koskaan ollut yksikertaista.

Olen ehdokkaana  täyttänyt vaalikoneita yön pimeinä tunteina ja nyt, kun niiden ollessa yleisölle avoinna kävin testaamassa, ketä minulle tarjotaan ykkösvaihtoehdoksi. Hups vaan... en olekaan itselleni se ensimmäinen vaihtoehto. Melko hupaisaa. Lisäksi äänestäjä saa olla tarkkana, että täyttää oikean vuoden vaalikonetta, sillä internetissä on yhä toimivia vanhoja vaalikoneita!

Eikö kuitenkin ehdokkaan henkilökohtainen tapaaminen ole merkittävää ? ON, mutta lienee syytä muistaa, että kunnallisvaalit ovat kotoisat vaalit, joissa äänestetään jo aikaisemmin tutuksi tulleita henkilöitä, joten melko monelle äänestäjälle on äänestyspäätös jo itsestään selvyys. Tämä toteutuu etenkin pienissä ja keskisuurissa kunnissa, joissa vielä naapuri tunnetaan. Isommissa kaupungeissa on vaalityössä aivan erilainen meininki ja varmasti mainoseurojakin palaa aivan eri tahtiin. Pitää nyt vain tällaisella nuukalla budjetilla elävänä toivoa, että joku minuakin muistaisi vielä äänestyspäivänä edes numeron 41 verran ;-)



Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini