Share |

Vaalityön touhuja

Tiistai 7.10.2008 klo 9.35 - Helena T-T


Kunnallisvaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla. SIIS PIAN. Vaalilehtemme lähti painoon ja Isokyröläiset saavat sen postilootiinsa opauttirallaa ensi viikolla. Ensi lauantaina keskustan ehdokkaat ovat tavattavissa Pohjankyrön talolla klo 10-15 ja sinne olemme järjestelemässä myös puuhaa perheen pienimmille. Koti on elämän keskusta ja lapset enemmän kuin tervetulleita vanhempiensa mukana eri tilaisuuksiimme.

Demokratian tilasta saamme lukea usein huolestuneita kommentteja. Tietoisuuden politiikan tekijöistä sekä yhteisistä asioista väitetään olevan heikkoa. Lisäksi yhteiskunnan uhkakuvaksi maalataan, että äänestysprosentin edelleen laskiessa kansakunta jakaantuu kahtia. Toinen puoli äänestää ja toinen ei, jolloin pitäisi jo kysyä; voiko puolet päättää kaikkien asioista? 

Huolestuneisuutta saamme lukea myös siitä, etteivät nuoret ikäluokat ole tarpeeksi aktiivisia ja heidän osuus kunnallisvaaliehdokkaista on valtakunnallisesti vain 10,7 prosenttia. Voin ilolla tätä väitettä kumota isokyröläisittäin, sillä Isossakyrössä on runsaasti nuoria ehdokkaita ja ehdokkaiden keski-ikäkin on 42,5 vuotta.

Äänestämällä erityisen aktiivisesti nuoret ja vanhemmatkin voivat osoittaa turhaksi uhkakuvan poliittisesta välinpitämättömyydestä. Kyllähän asiat, joista kunnassa päätetään, kiinnostavat jokaista. Kysehän on lähimmillään siitä, millaisia harrastusmahdollisuuksia, koulutusta ja palveluja järjestetään. Politiikka on yhteisistä asioista päättämistä ja huolehtimista  lähimmäisistä vauvasta vaariin.

 

Isossakyrössä päätöksenteko on menneinä vuosina ollut rakentavaa hyvin monella tapaa. Olemme yhteistuumin satsanneet rakennuksiin sekä palvelurakenteeseen. Rakentavaa päätöksenteko on ollut myös ilmapiiriltään, vaikka valtuustokauteen aina mahtuu vaikeitakin päätöksiä. Menneinä parina vuotena aikaa on käytetty myös runsaasti kuntaliitosselvityksiin ja lopulta sitten perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamiseen Seinäjoen kaupungin kanssa. Isossakyrössä asioita on viety eteenpäin yhdessä ja puolueiden välinen yhteistyö on toimivaa. Se, millainen päätöksenteon ilmapiiri on, heijastuu positiivisesti koko kunnan toimintaan. 

Kunnan tärkein tehtävä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan, joten viisaita päätöksiä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Antamalla tukesi keskustan ehdokkaille mahdollistat, että ammattikunnaltaan ja osaamiseltaan hyvin kattava joukkue saa vahvan valtakirjan ahertaa sinun asioitasi hoitaen. Tavoitteemme on, että Isokyrö kehittyy edelleen ja pysyy viihtyisänä kuntana, jossa voi kasvaa, elää, työskennellä, yrittää ja viettää vapaa-aikaa.  Numeroja 12 – 44 voin lämpimästi suositella isokyröläiseksi välineeksi demokratiatalkoisiin!

 

Tänäänkin Isonkyrön kunnanvaltuusto kokoustaa klo 18.30. Ennen valtuuston kokousta teen normaalit työni perheeni parissa ja pakko on ehtiä käydä iltapäivällä Vaasassa palaverissa. Tapaamista professorin kanssa odotan taas innolla, koska Vaasan yliopiston julkisoikeuden professori on todella erityinen kunnallisoikeuden asiantuntija.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini