Share |

Pulinat pois

Maanantai 13.6.2016 klo 13.22

Kesäkuun toisena viikonloppuna kokoontuivat tuhannet ihmiset Seinäjoelle keskustan puoluekokoukseen. Kokouksen medianäkyvimmät aiheet ovat olleet henkilövalinnat. Minäkin seurasin tilannetta, ajoittain ihan paikan päällä. Ehdin käydä pöntössäkin.

Ajatelkaa. Kokouksen yleiskeskustelun aikataulu on sellainen, että kun sadat ihmiset haluavat sanoa sanottavansa puolueen korkeimmassa pätöksentekoelimessä, annetaan armollisesti aikaa yksi minuutti. Yksi (1). Siinä ei maailmoja pelasteta. Missä tässä puolueessa saa siis äänensä kuuluviin. Ilmeisesti sosiaalisessa mediassa. Jatkan siis blogia vielä hiukan....

Puolueen puheenjohtaja valinta oli läpitaputeltava. Sipilä jatkoon.

Varapuheenjohtajista äänestettiin. Kampanjat olivat hyviä, rahakkaita ja näkyviä. Asiasisällölliset erot varmasti alkoivat erottua, mutta poliittisia puheita heidän olisi pitänyt päästä esittämään enemmän. Lauantaiaamun piirikokouksien rumba oli kilpahuutoa, epäorganisoitua vaellusta ja pomppimista salin puolelta toiselle. Saman ajan olisi voinut käyttää tehokkaamminkin. Yhteinen paneeli vpj-ehdokkaille ja puoluesihteeri ehdokkaille. Sen jälkeen ryhmien supinat, jos vielä ylipäätään sellaisia tarvitaan. Junttaa. Nyt tuo ehdokaspaneeli oli ängetty kokouksen aikana pidettäväksi, erilliseen kokoustilaan. Epäkätevää. Olisiko aika uudistaa jotain?

Vpj -vaalissa valituksi tuli ansaitulle jatkokaudelle kokenut "pappa" Juha Rehula, ministerismies. Nuori lappilainen Katri Kulmuni hehkutti apilapeltopuheillaan keräten aimo äänipotin ja asioiden hoitaja, lakimies Antti Kurvinen rynni kotikentällä äänilinjan yli, jättäen taakseen muut. Osan hyvinkin pienellä äänimarkinaalilla. Oman maakunnan kansanedustajan menestys on hieno asia! Kerrassaan loistavaa!

Puoluesihteeri valintaan joudun tyytymään, vaikka suurempaa kokemusta oli ehdokasjoukossa tarjolla. Odotan mielenkiinnolla, koska puoluesihteeri ottaa yhteyttä. Hän on kuitenkin todistellut, että keskustan valtuustoryhmät eivät ole mukana puoluetoiminnassa. Yleistykset Jouni hyvä ovat vaarallisia. Nyt odotan toimia :)  Nimeni ja puhelinnumeroni ovat ihan julkisia. Soita, jos tarvitse apua. Tukea työssäsi tarvitset.

Miesjoukko ja yksi nuori nainen. Sou? Nytkö pitää käyttää aikaansa siihen, että spekuloidaan, kuinka tässä nyt näin kävi, että puoluejohto on miesvoittoinen... Puoluekokous teki valinnat. Pulinat pois.  Kolmen nimen kirjoittaminen äänestyslippuun johtaa tuloksiin, joita ei voi täysin ennustaa.  Yksittäinen äänestäjä ei pysty valitsemaan tasapuolisesti molempien sukupuolien välillä. Kolmea nimeä on vaikea jakaa tasan kahteen sukupuoleen äänestyksessä. Kyseessä on siis myös henkilövaali. Ehdokasasetelma hajauttaa äänet.

Nyt puolue aloittaa periaateohjelma työn. Aion  olla mukana, koska puoluekokouksessa ei ole aikaa puhua......

Eli kuten huomaatte, minä hiukan sivuun päivän politiikasta heittäytynyt kunnallinen vaikuttaja, entinen piirijärjestön toimija, INNOSTUIN. Tuo iso kokous vaan taas vei mukanaan. Kiitos siitä kuuluu läheisille ystäville, joita taas sai tavata. Oli ilo olla mukana entisen keskustanuoren kampanjatiimissä. Tai kahden ja hiukan kolmenkin kampanjatiimissä. Vaikuttamassa. Innostamassa ja itselleenkin energiaa keräämässä.

Yhteisöllisyys tuli taas iholle. Porukan henki tarttuu. Tästä on hyvä taas kääriä hihoja ja alkaa työt.

Hyvää kesäistä päivää kaikille, minä nautin lomapäivästäni juomalla nyt kahvia!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puoluekokous, puoluejohto,