Share |

Valtuustokauden loppusuoralla

Keskiviikko 26.5.2021 klo 9.03 - Helena Tuuri-Tammela


Olen toiminut kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen jäsenenä tällä loppusuoralla olevalla valtuustokaudella. Tänään keskiviikkona on viimeinen valtuuston kokous. - Viimeinen ainakin tällä tietoa. Uusi valtuusto aloittaa kautensa elokuun alussa. Se voinko jatkaa työtäni isokyröläisten eteen, ratkaistaan äänestämällä. Vaikka olen kokenut, en ole niin kutsutusti varma läpimenijä, kuten moni voisi ajattella. Myös minä tarvitsen tukea, ääniä, jotka lasketaan sunnuntai-iltana 13.6.

Valtuusto valitaan kuntavaaleissa. Ennakkoäänestys alkaa tänään keskiviikkona 26.5., jatkuen 8.6. saakka. Peräti kaksi viikkoa kestävä ennakkoäänestys on nykypäivää, koska Covid-19 epidemia muutti tätäkin aikataulua. Terveysturvallisuus tule huomioida äänestyspaikalla. Toivottavasti käytätte maskia ja suojaatte muita äänestäjiä.

Tänä ehtoona kunnanvaltuuston käsittelyssä on vuoden 2020 tilinpäätös. Se on Isonkyrön osalta positiivinen. Merkittävimmän tuloksen toi valtion ns. koronavaltionavustukset. Ilman niitä Isonkyrön tulos olisi plussalla vain 200 000 €.

Isoakyröä on kehitetty määrätietoisesti, vaikka taloudellisia haasteita on riittänyt. Rakenteellisia muutoksia on tehty vuosikymmeniä. Vaikka niillä on isossa kuvassa katsoen pieni vaikutus kuntalaisen arkeen, isosti ne vaikuttavat taloudelliseen toimintakykyyn. Ilman euroja, emme olisi elinvoimainen ja itsenäin.

Valtuustokaudella on erilaisia hankkeita toteutettu yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Paikallisuus on huomioitu monien arjen palvelujen osalta. Voi sileällä sydämellä sanoa, että keskustalaiset kuntapäättäjät ovat huolehtineet koko kunnasta.   

Ohessa listaus muutamista asioista, joissa olemme onnistuneet kuluneen valtuustokauden aikana.

 • Olemme jälleen eteläpohjalaisia. Keskusta turvasi Isonkyrön tahdon vaihtaa maakuntaa. Isonkyrön perusterveydenhuollon kehittäminen on Sote-uudistuksessa samassa kokonaisuudessa kuin erikoissairaanhoito.
 • Isonkyrön strategiaa on päivitetty ja kunnan markkinointia on kehitetty.
 • Olemme rakentaneet. Uusi liikuntahalli ja voimistelusali vastasivat laajaan tarpeeseen. Uusi vesilaitos turvaa puhdasta vettä. Hulevesien hallintasuunnitelman avulla tavoitellaan rakenteellisia säästöjä. 
 • Uudelle nuorisotilalle avattiin uusi paikka. Nuorisovaltuusto on aktiivinen toimija.
 • Uusia asuin- ja yritystontteja on kaavoitettu. Lapinmäen alueen asemakaava  ja sen infra rakentuu parhaillaan. Kattiharjun tuulivoimapuiston kaavoitus mahdollistaa mm. merkittäviä kiinteistöverotuloja.
 • Kunnan kiinteistöistä “Koteko, Nuppula ja Ikolan koulu” myytiin. Nyt niiden korjaus ja käyttö on uudessa vauhdissa.  
 • Isonkyrön koulupsykologin viran perustamisen ja kotipalvelun lisäresurssit.
 • Kirjaston palvelut ovat laajentuneet avaamalla omatoimikirjasto.
 • Laurinmäellä valmistellut muutoskorjaukset lisäävät mm. Hoivaosaston viihtyisyyttä ja kodinomaisuutta.
 • Varhaiskasvatuksen palvelutarjontaa on monipuolistettu; yksityinen päiväkoti täydentää lasten päivähoidon valinnanmahdollisuuksia.
 • Isokyrö satsaa lapsiystävällisyyteen ja voimaa vanhuuteen -hankkeisiin.
 • Isonkyrön kunnan tuloveroprosenttia ei ole nostettu. Kauaskantoisilla päätöksillä on mahdollistettu kestävä talous.

Yllä oleva on julkaistu Isonkyrön Keskustan vaalijulkaisusta. Se jaettiin kuntaamme viikonlopun aikana 22.–23. toukokuuta. Lehti jaettiin vain niin postilaatikoihin, joissa ei lue ”ei mainoksia”. Jollet siis saanut omaasi, löydät lehden tästä linkistä:
https://issuu.com/iso…/docs/4-2021_keskusta_isokyro_kv-esite

”Ei mainoksia”. Voisiko lootaan rohkeasti lisätä, että vaalimainokset sallittu? Ei niitä usein tule. Viesteillä on tärkeä tehtävä; herättää äänestämään. Et välttämättä halua tukea juuri sitä listaa tai yksittäistä ehdokasta, joka mainoksen laatikkoosi tuo. Jaksaa tehdä ja vaivautuu sen jakamaan. Jaksaa ja vaivautuu. Eikö ole hieno asia, että toiset tekee ja haluaa tosissaan viestiä olemassaolostaan? Ennen kaikkea siitä, että huhuu, on aika silmäillä ja pohtia, ketä äänestää. Tässä yksi, mutta muitakin on. Käytäthän ääntäsi 😊

Avainsanat: valtuustokausi, Isokyrö, ennakkoäänestys, tilinpäätös


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini