Share |

Edes jotain vinkkejä etäpäivääsi

Torstai 19.3.2020 klo 12.29 - Helena Tuuri-Tammela


Oletko etätyössä, joka on sinulle uusi työmuoto?
 
Ohessa muutama vinkki.
 
Aika ennen töitä "aamu" ja aika töiden jälkeen "ilta":
Pidä yllä aamuihin ja iltoihin liittyneet rutiinisi.
 
Kun ja jos sinulla ei ole hienoa kotitoimistoa säätyvine kalusteineen, sinulla on pian ikävä hyvää työtuoliasi. Todennäköisesti pöytätasokin on korkeudeltaan huono.
 
Jollet saa pöytää korotettua, etsi matalampi tuoli. Jollet saa pöytää laskettua, etsi korkeampi tuoli tai tyyny pyllyn alle.
 
Muista muuttaa työskentelyasentojasi ja yrittää keksiä keinot saada näppäimistö, näyttö ja omat raajasi oikeille etäisyydelle toisistaan. Kiinnitä huomiota katseeseen. Etsi oikea pään asento, jossa niskasi ei ole oudossa asennossa. Vaihda työpisteitäsi. Liikuttele käsiä, hartioita, päätä. Pidä taukoja. Ajatella voi muutenkin kuin istuen; nouse ylös ja ota ajatuksia selkeyttäviä askeleita ja pyöräytä käsivarsia. Ties vaikka joku uusi hieno idea lähtisi verenkierron mukana liikkeelle. Älä jämäytä itseäsi huonoon asentoon. Happihyppelyt kunniaan.
 
Rytmitä päiväsi yhä niin, että aamu on aamu, "virtuaalimatka töihin", työaika ja jälleen "virtuaalimatka töistä kotiin". Älä luisu 24/7 etäpäivään, osaa irrottautua ja olla myös etätöissäsi töissä.
 
Syö. Nuku. Huolehdi itsestäsi ja läheisistäsi.
Harrasta ja liiku sinulle sopivalla tavalla. Vaikka moni ryhmä on nyt tauolla, jatka harrastusta yksin, eri tavalla tai pohdi korvaava harrastus. Älä kuitenkaan aloita tietokoneella notkumista harrastuksenasi, jos jo koko työpäivän teet niin.
 
Työyhteisön sosiaalisuus muuttui erilaiseksi
 
Etänä työkavereista oleminen ei ole aina helppoa. Onneksi nykyään on puhelimet, sähköpostit ja kaikenlaisia sovelluksia, joilla yhteydenpito onnistuu. Hyödynnä niitä järkevästi. Kaikki sovellukset ei sovi arkaluonteista asioiden käsittelyyn, joten jotain rajaa.
 
Sitä paitsi; päiväsi menee hukkaan, jos korvataksesi työkaverin läsnäolon puuttumisen pelkästään chättäilet hänen kanssaan niitä näitä. Tehkää yhteisiin työtehtäviin virtuaalityöpaikka. 
 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini