Share |

Syksy saapui

Keskiviikko 1.9.2010 - Helena T-T


Lämmin kesä on kääntynyt syksyyn ja varma merkki siitä oli koulujen alkaminen.

Poikkeuksellisen lumisen ja kylmän talven vastapainona oli helteinen ja kuiva kesä. Vuoden keskilämpötila onkin lähes aina vakio, joten jotain tällaista osasi odottaa. Vaan lämmitti aurinko silti erittäin iloisesti.

Kesä on aina taitekohta vuodesta, jolloin joko tehdään kesäisiä kesätöitä tai rentoudutaan. Minun kesäni meni nopeasti. Pidin lomaviikkoja sopivasti ja työtkin sujuivat mukavasti lomaviikojen lomissa. Kalenterissa päivät valuvat kohti syksyä.

Ei mitään niin hyvää, ettei jotain huonoakin. Kuivuus vaivasi, mutta tällä lakeudelle viljavat vainiot kantoivat kortensa ja jyvät kypsyivät. Sadon hehtolitrapainot vaihtelivat toki suuresti ja nyt on aika, jolloin viljanhintaa seurataan kuin pörssikurssia. Samaan aikaan ihmetellään lannoitteiden hinnoittelua. Ei ole omissa käsissä tuotantopanosten hinnat, ei.

Kevään kuivuus, menestyneet rikat ja kesän kuivuus näkyivät kautta SUomen erilaisten peltojen kasvustoissa. Toivotaan kuitenkin vielä erityisen hyviä sadonkorjuu päiviä, sillä aina on puimattomia vainioita ja lohkoja, vaikka "valtateiden" läheisyydessä ne onkin jo puitu ja sato kaikonnut siiloihin.

 

Ajellaan syksyn hämärissä turvallisesti. Lapset kulkevat koulutiellä koko talven, ei vain elokuun parilla viimeisellä viikolla!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini