Share |

Ja Helena soittaa....

Perjantai 26.9.2008 klo 9.01 - Susanna Haapoja


 

Ja Helena soittaa...

Poliittisesti aktivoituneet nuoret ovat kuulemma tietyn sorttisia; puvut päällä ja kiireisiä jo nuorena. Poliittiset nuoret ovat kuulemma myös ärsyttävän tietoisia kaikesta ja sanomassa joka asiaan. En tiedä, onko näin, mutta kokemuksesta voin kertoa poliittisen nuorisotoiminnan tuovan mukanaan elinikäistä ystävyyttä, kaveruutta ja kokemuksia maailmasta, jossa saattaa teininä tavata pääministerin tai tulevan sellaisen.

Helenan ja minun kulku politiikassa on osittain käynyt yhtä matkaa. Olen aina ihaillut Helenan tinkimättömyyttä ja tapaa tehdä se, mitä kulloinkin tarvitaan. Voin myös kertoa, että Helena suorastaan sihisee, kun kuumenee tulisen katseen seurana. Ja kun Helena soittaa, jotakin tapahtuu tai ainakin piristyy :).

Vastuullisuus elämästä, isokyröläisistä kodeista ja Isänmaasta tuntuu ja näkyy monissa ihmisissä, harvoissa se konkretisoituu. Me politiikassa jo nuorena sukkuloineet olemme elämyksiltämme vauraita ja olemme tallentaneet bittejä, joita voisi mittaamattoman arvokkaiksi noteerata.

Tänään luumuja kerätessäni ajattelin hedelmää ja suomalaista "maisemaa" laajasti. Luumu on tumma ja pehmeä. Luumu tarvitsee otollisen kasvupaikan ja hyvät olosuhteet. Tänä syksynä sain runsaan sadon ja olen siitä kiitollinen. Politiikka on kuin luumu. Ihminen on pehmeä ja tarvitsee otolliset olosuhteet onnelliseen elämään. Luumun sisällä on kivi, joka takaa tulevaisuuden luumut, yhteiskuntaelämää ja poliittisia tavoitteita määräillään kovallakin rahalla ja taloudella. Raha ei ole sielumme, mutta linjakasta politiikkaa tehdään sen avulla. Helena on talousihminen ja onnistuneessa kuntapolitiikassa tarvitaan kokonaisuuden hallintaa hyvän luumusadon ja kotien parhaaksi.

Suomen Keskusta kantaa vastuuta, Helena osaa asiat!

Onnea vaaleihin!

Susanna Haapoja
Helenan ystävä ilman "vase-kirjaakin"
kansanedustaja

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini