Isonkyrön Keskusta syyskokous klo 18.30

15.12.2020

Isonkyrön keskusta valitsi syyskokouksessaan itselleen toimihenkilöt vuodelle 2021.
Johtokunnan puheenjohtajana toimii Jouni Mäkynen. Varapuheenjohtajana on Esa Killinen. Sihteeriksi valittiin Helena Tuuri-Tammela. Lisäksi johtokuntaan valittiin Miko Heinilä, Juha Annala, Veli-Matti Ojaluoma, Tommi Laine, Eila Rantala, Jari Viertola, Irma Rinta-Jaskari, Pentti Hänninen sekä varajäseneksi Harri Niemi. Lisäksi johtokuntaan kuuluu keskustanaisten jaoston puheenjohtaja Heli Raunio, varaedustajanaan Eija Killinen.
Isoonkyröön saatiin videotervehdys puolueen puheenjohtajalta, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikolta. Saarikko kiitti isokyröläisiä siitä, että he ovat antaneet omasta osaamisestaan ja ajastaan paljon keskustan ja sen aatteen hyväksi. Saarikko painotti puheenvuorossaan, että lähipuolueena keskustalaiset ovat tottuneet hoitamaan ihmisten arkisia asioita, joskus ehkä vähän liian säntillisesti ja asiallisesti -sen enempää itsestään numeroa tehden. Hän uskoo sen olevan tie, jota suomalaiset arvostavat. ”Ajanhengessä on paljon mölyä ja äärilaitaa. Ei ole salaisuus, että meitäkin haastetaan. Silloin on tärkeää muistaa, että meillä on todella jotakin mitä puolustaa ja minkä puolta pitää; suomalainen maaseutu, hyvä tavallinen elämä, ihmisten palvelut lähellä, vastuullinen taloudenpito. Maan ja metsän omistaminen, yrittäminen, työ ja perhe. Näistä keskustalaiset on aina tottuneet pitämään huolta ja näillä ajatuksilla me käymme kohti kuntavaalia.”
Isonkyrön kaltaisella paikkakunnalla on totuttu, että keskusta on vahva. Saarikko neuvoi, ettei tätä voi ottaa itsestään selvyytenä. Hän kannusti ehdokastyöhön ja kevään vaalityöhön niissä olosuhteissa, joissa korona sallii sitä tehtäväksi. Keskustan syyskokousväki linjasikin ehdokkaiden kanssa yhteistyössä valmisteltavaan kuntavaaliohjelmaan, että tavoitteena on monipuolinen ja täysi ehdokaslista, jolla tavoitellaan Isonkyrön kehitykselle tärkeän keskustavaikutuksen pysyvyyttä myös tulevalla valtuustokaudella.
Syksyä on puhututtanut koronan rajoitustoimet ja niihin liittyvät huolet toimeentulosta ja työpaikoista, yrityksien asemasta ja erityisesti terveydestä. Huoli ja murhe on erityisesti ollut ihmisten välisestä eriarvoistumisesta.
Puheenvuorossaan Saarikko myös totesi, että politiikka on tullut takaisin kriisitilanteen tunnelmien rinnalle. Hän painotti, että turvekeskustelussa emme voi tyytyä tilanteeseen, että huoltovarmuus on vaarassa, ihmisten elämäntyö vedetään vessanpöntöstä alas tai ei ole tapaa turvata muita turpeen käyttötarkoituksia. ”Edessä olevan muutoksen tulee olla järkevä ja oikeudenmukaisempi. Ei soiteta suuta, vaan hoidetaan asiat paremmiksi. Tärkeää on saada myös vihreät ymmärtämään, ettei sähkö tule pistorasiasta ja Suomi tarvitsee sekä ruokaa että energiaa; kotimaista ruokaa ja kotimaista energia.”
Isonkyrön keskusta on yhdistyksenä uudistanut toimintasääntöjään ja nimeään lähivuosina. Nyt syyskokouskin pystyttiin järjestämään sääntöjen sallimana niin kutsuttuna hybridikokouksena. Suurin osa kokousväestä osallistui päätöksentekoon kotoaan etäyhteyksin. Alueen tiukkoja mm. kokoontumiseen liittyviä koronarajoituksia pystyttiin noudattamaan hyvin. Keskustaväki toivottaa kaikille hyvää joulua, kehottaen erityisesti muistamaan jokaisen terveydelle ja yhteiskunnan kestävyydelle tärkeät toimintatavat sekä suositukset, jotta koronaepidemian leviäminen alueella voidaan estää.
07.03.2022Tuuri-Tammela auehallitukseen
07.03.2022Aluevaltuuston aloitti työnsä
24.01.2022Kiitos x 954
24.01.2022Keskustalle 223 aluevaltuutettua E-P:llä
03.01.2022Aluevaalit 23.1.2022
18.09.2021Tuuri-Tammela aluevaaliehdokkaaksi
13.09.2021Tuuri-Tammela maakuntavaltuustoon
08.08.2021Kaksi naista Isonkyrön kunnanhallituksen johtoon
10.02.2021Kuntavaalit siirtyivät ja uusi ajankohta kesäkuun 13. pv
10.02.2021Isonkyrön kunnanvaltuuston kokous 18.2.2021

Siirry arkistoon »