Share |

Etä-Isokyrö hanke etenee, kiitos!

Maanantai 26.4.2021 klo 9.24 - Helena Tuuri-Tammela

Sijainniltaan ja palvelujen laadultaan Isokyrö on Suomen parhaimmistoa. Kahden kaupunkialueen keskellä Isokyrö on ihanteellinen paikka asua ja yrittää. Komeat tontit suovat mahdollisuuden rakentaa kodin. Maaseutu ja kulttuurillisesti jylhä ympäristö on viihtyisä paikka asua.

Viime vuoden keväällä etätyö otti aimo askeleen ja käytäntö harppasi läpi Suomen. Monen koti muuttui myös konttoriksi.  Etätyö on monelle yksinäistä pakertamista, kun sosiaalinen työyhteisö on myös hajallaan eri paikoissa. Myös työergonomia ja työrauha voi olla haasteissa. Muutama päivä menee huonoissakin olosuhteissa, mutta pidemmän päälle kasaantuvat haasteet.

Syksyllä 2020 allekirjoitimme kh:n pj Mirvan kanssa aloitteen, jossa ehdotettiin kuntaan kartoitettavan paikkoja tehdä etätyötä. Näin koti voisi olla enemmän koti ja Etä-Isokyrö olisi työyhteisö. Esimerkiksi Pohjankyrön talon toimitilojen tehostamisessa tulisi olla näkökulma sen mahdollisesta soveltuvuudesta etätyöpaikaksi. Ilolla voi nyt todeta, että aloite on edennyt. Asiaan haetaan ratkaisuja. 

Mikä on Etä-Isokyrö?  Kunnalla olisi tarjota etätyölle paikka, jossa olisi riittävät tietoliikenneyhteydet sekä mm. videoneuvottelumahdollisuudet. Etä-Isostakyröstä saisi vuokrata työpiste, ehkä jopa tietoturvallisine arkistokaappeineen.  Näin muodostuisi yhteinen etätyöyhteisö. Verkostoituneen eri alojen työyhteisö mahdollistaisi vuorovaikutusta ja hyvien työkäytäntöjen siirtoja ja kehittämistä.

Etätyössä niin helposti työ ja vapaa-aika sekoittuu. Työ on kodissasi läsnä 24/7. Ottamalla edes ajoittain pienen etäisyyden koti-työpaikkaan vapauttaa aivokapasiteettia muuhun hyvinvointiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: etätyö, Isokyrö, aloite