Share |

Lapsen silmin

Sunnuntai 21.10.2012 - Helena Tuuri-Tammela


Oppia tiellä pitää

Lasten ja nuorten ikäluokkien pienentyessä on jouduttu supistamaan kouluverkkoa. Peruskoulutuksesta jatketaan seuraavaan kouluasteeseen. Jos oppilasmäärät vähenevät, voi jatkon arvata: kouluverkkoa tarkastellaan tulevaisuudessa myös 2.asteen osalta.  Lukioiden kimppuun on jo maan hallitus käynyt leikkaamalla pienten lukioiden valtionosuuksia.

Lähitulevaisuudessa pienten lukioiden mahdollisuudet pärjätä vaativat tekoja, joilla turvataan laaja ja laadukas opintotarjonta. On pakko herätä hyödyntämään tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia ja ottaa tueksi myös entistä enemmän verkkokoulutusta. Sama haaste on edessä toisen asteen ja korkea-asteen koulutuspaikoilla.

Muuttuva maailma vaatii myös opettajilta paljon, sillä entistä ketterämpi koulutus vaatii heiltäkin luovaa otetta innostaa uuteen. Koska porukassa on paljon heitä, jotka oppivat hitaammin kuin toiset, on satsattava tuettuun oppimiseen. Nuoret eivät pysy nyky-yhteiskunnan vauhdissa, vaan vaativat aikaa. Laatuaikaa etenkin vanhemmiltaan.

Avainsanat: lapset, . nuoret, nuoriso, kunta, oppiminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini