Share |

Lauantaina Laihialla

Lauantai 27.9.2008 klo 18.58 - Helena T-T


Kun kunta juhlii jotain, kutsuu se aina naapuri kuntien ja yhteistyötahojen edustajia mukaan. Niin nytkin, joten meitä oli kolme naista Laihialla Isoakyröä edustamassa: sivistystoimenjohtajamme Raija sekä Mirva ja minä. Laihian Monitoimitalo tuli vihittyä käyttöön komeasti.

Juhla oli lämminhenkinen, vaikka varjona yllä ovatkin kuluneen viikon tapahtumat Kauhajoella. Ohjelmaltaan monipuolinen juhla oli ennakolta onnistunut valitsemaan koskettavia ohjelmanumeroita. Etenkin keskuskoulun kymmeneen opiskelijan esitys Myrskyluodon Maija oli koskettava ja kaunis tyylikkyydessään ja herkkyydessään. Se viestiä ei voinut silmien kostumatta katsoa.

Vihkiäispuheen pitänyt peruspalveluministeri Paula Risikko puheessaan antoi neuvoa Kauhajoen tapahtumien läheisten ja omaisten tuskassa auttamiseen. Vaikka ajankohtaiset murheelliset tapahtumat olivat osa puhetta, hän luonnollisesti analysoi myös liikuntapaikkojen merkitystä. Meidän jokaisen tulisi myös hänen kehotuksestaan hankkia kunnon kaveri. Ystävä, jonka kanssa liikutaan. Mieluusti myös sellainen ystävä, joka ei kovinkaan liiku, vaan siis haastaa mukaansa uusia kavereita liikkumaan. 

Siis tästä viisastumaan. Minäkin päätin, että huomenna laitan töppöstä töppösen eteen ja lähden sauvakävelylle. Maastot Ylipäässä kuntoradalla ovat siihen vallan erinomaiset ja aivan liian harvoin tulee lähdettyä. Ihan hävettää, ettei kuitenkaan liiku enää tarpeeksi, vaikka liikuntaa olenkin harrastanut enemmänkin. Tutkimustulos, ettei pienten lasten äidit liiku tarpeeksi, pitää paikkansa. Ensimmäisen kanssa tuli vaunuteltua lenkkejä, kahdenkin kanssa vielä sisaristuin apuna, mutta sitten kun tenavia oli jo kolme alkoi lenkit harventua aivan merkittävästi. Isossakyrössä liikunnalle on hyvät edellytykset aina uimahallista kuntoratoihin, mutta luontoliikuntaa voi harrastaa vaikka miten paljon, kunhan vain hankkii hyvät lenkkarit. Patikkareitistöjäkin pääsee retkeilemään mielin määrin.

Mukava lauantai huipentui tuttavaperheen kyläilyyn. He asuvat Tuusulassa, joten aivan usein ei tavata. Ihanaa, kun ehtivät aina meillekin Pohjanmaalla ollessaan. Siinä syötiin ruokaa ja kahviteltiin kerraten poliittista elämää.

 


Kommentit

30.9.2008 20.46  Sari

Olin oman Vesani kanssa Lapin maisemissa patikoimassa juuri tänään. Pitää joskus lähteä kauas, jotta muistaa, mitä on lähellä! Lapin maisemissa tuli halu lähteä Rajavuoreen ja Levanevalle ym. hienoille patikkapoluille, joita Kyrönmaamme tarjoaa. Jos joku ei vielä ole niihin tutustunut, mene ihmeessä ja pian patikkareitistöömme tutustumaan! Saatat luonnon keskellä tavata mukavia ihmisiäkin, kuten HELENAN !


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini