Share |

"Kyllä sinä ehdit...."

Keskiviikko 24.9.2008 klo 22.17 - Helena T-T


Minulla ei ole itselleni viikkoaikataulua, vaan elän sen mukaan, mitä ohjelmassa on. Viikon aikana hoidetaan perhe, työ ja harrastukset. Ja siinä ohessa koti. Kaiken perusta.

"En tunne kutsumusta kotitaloustöihin" lausui eräs naispastori saarnassaan, jonka muistan varmasti.

 


Kommentit

30.9.2008 21.22  Sari

Olen siinä elämänvaiheessa, kun vanhin lapseni on muuttanut pois kotoa. Mietin nyt, mitä jätin tekemättä hänen kanssaan tai mitä olisin voinut tehdä toisin. -AIKA. Olisin halunnut antaa hänelle enemmän aikaani. Aika tai sen puute on asia, jonka kanssa moni perheenäiti painii. Saan ansiotuloni työskennellessäni lasten parissa. Tekemäni työ on ns. kutsumustyötä, sillä opetus- ja hoitoalojen palkkoissa työn arvostus ei rahassa näy. Työ on fyysisesti sekä psyykkisesti raskasta... ja aina vain yhteiskunnan vaatimukset työntekijöitä kohtaan suurenevat. Kasvatusvastuu sysätään yhä useammin kasvatus- ja hoitohenkilökunnan harteille. Entä kodit? Eikö ensisijainen kasvatusvastuu kuulu lasten huoltajille, yleisimmin vanhemmille? Syitä ja seurauksia on niin helppo hakea yleisesti yhteiskunnastamme. Ei tarvitse kovin paljon miettiä, kun keksii jo montakin kodin ulkopuolista syytä. (Jatkuvat säästötoimenpiteet, jotka kohdistuvat suuremmiksi osaksi lapsiin ja nuoriin, sekä tietoyhteiskunnan tuomat vaarat jne.)

Lapsen ja nuoren hyvinvoinnin taustalla on kuitenkin koti! Siellä arvomaailmalle rakennetaan pohja, luodaan rajat ja säännöt jotka luovat lapselle turvallisuuden- ja rakkauden tunteen.

Olen ihannoinut Helenan kyltymätöntä rakkautta lapsiaan ja perhettään kohtaan. Kaiken tohinan keskellä hän huolehtii kolmesta ihanasta pojan vesselistä, joista loistaa se rakkauden määrä, jonka he ovat osakseensa saaneet!
HELENA ON ÄITI, JOKA AJAA LAPSIPERHEIDEN ETUJA, unohtamatta muidenkaan kuntalaisten hyvinvointia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini