Share |

Leikkikenttäelämää

Tiistai 16.9.2008 klo 13.58 - Helena T-T


Molempiin kysymyksiin perustellusti vastaan "ei ole". Leikkikenttä on yhteisillä kunnallisilla varoilla kaavoitettu ja rakennettu. Ne ovat kaikkien käytössä. Olen lisäksi useasti ollut lasteni kanssa koulun pihamaalla leikkimässä ja kiipeilemässä kouluajan ulkopuolella. Yhteisiä vempaimia sielläkin on ja on suorastaan sääli, jos niitä ei käytetä kuin koulujen lyhyiden välituntien aikana. Sääli on, jos koltiaiset vimmoissan nämä pienten lasten leikkikentän kalusteet rikkovat.

Päiväkotien ja ryhmäperhepäiväkotien pihamaalle iltasella leikkimään menemiseen suhtautuisin kuitenkin varovaisemmin, vaikka yhteistä omaisuutta nekin kiikut ja telineet ovat. Kuitenkaan perusteita ehdottomaan kieltoon kummeksuisin.

MUTTA tulisiko leikkikenttiä olla myös haja-asutusalueella? Onko kyläkoulujen laitteet ainoa vaihtoehto kotipihan pienelle hiekkalaatikolle tai yksittäiselle keinulle? Harvan kodin pihamaalle kuitenkaan hankitaan mitään erikoisempia vekottimia  ja kiipeilytelineitä, joten vaihtelun virkistykseksi on haettava haasteita muualta. Kotipihan puut toki kiipeilyyn ovat usein oivat, mutta joskus haastavuudessaan myös melko vaarallisia. 

Kylien yhteisille alueille tulisi panostaa myös lasten eteen. KUnnan ja kyläläisten yhteistyönä sekä mahdollisten EU- rahoituksien turvin.

Turvallinen leikkipaikka on tärkeä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini